Logomain

110 méteres luxusszálló épül Frankfurtban

By Kovács Dániel 2009. május 22. 16:14

szerk at hg dot hu

Hollandia egyik legdivatosabb építészirodája, az UNStudio tervezheti a Grand Hyatt Hotel új otthonát a németországi Frankfurtban, a New York-i Kohn Pedersen Fox műhellyel együttműködésben. A pályázaton kiválasztott terv érdekessége, hogy minden lehetséges utcai nézőpontból különböző képet mutat. Az új épülettel meghaladja az ezret a szállodai ágyak száma a város Európa-negyedében. <br/>

Hollandia egyik legdivatosabb építészirodája, az UNStudio tervezheti a Grand Hyatt Hotel új otthonát a németországi Frankfurtban, a New York-i Kohn Pedersen Fox műhellyel együttműködésben. A pályázaton kiválasztott terv érdekessége, hogy minden lehetséges utcai nézőpontból különböző képet mutat. Az új épülettel meghaladja az ezret a szállodai ágyak száma a város Európa-negyedében.

Unstudio_frankfurt120130602-27858-xw23ib.gallery

Az Europa Allee és környéke a Majna-Rajna fővárosának leggyorsabban változó területei közé tartozik: a 90 hektárnyi, egykori vasúti zónát 1996 óta fejlesztik aktívan, és a tervek szerint 2014-19 között elkészül a multifunkcionális új negyed. A rendezési tervet a frankfurti Albert Speer & Partner készítette; az iroda vezetője neves várostervező, a Harmadik Birodalom kedvenc építészének, Albert Speernak a fia.

A Grand Hyatt Hotel tornya az 5+ minősítésű szállodában 405 szobát tartalmaz, ezek mellett rendezvényterem, fürdőkomplexum, éttermek, bár és a legfelső nyilvános kilátó kap helyet. A szomszédos telken a jövőben konferenciaközpontot építenének. A harmincemeletes torony 11 méter magasra nyúlna, és 54 562 négyzetméteres alapterületet ölelne fel.

A meghívásos pályázaton hat építésziroda mutatta be munkáját a város és a fejlesztő képviselőinek. Az Ingenhoven Architects, a JSK, a Lederer – Ragnarsdóttir – Oei, a Reichel Stauth + Architects, a Kohn Pedersen Fox és az UNStudio tervei közül a zsűri az utóbbi kettőt választotta ki, és formanyelv szempontjából a holland munkát javasolta továbbfejlesztésre.

Az UNStudio első világraszóló sikerét a Mercedes-Benz stuttgarti múzeumépületével avatta. Azóta a világ minden táján mind több megbízást kap: az ausztriai Graz-ban nemrég adták át koncerttermüket, pavilonokat terveznek New York-ba és Chicagóban, és ők dolgoznak a Közel-Kelet első kortárs művészeti múzeumán is.

építészet, torony, felhőkarcoló, unstudio, Kohn Pedersen Fox, németország, hotel, szálloda, holland építészet, frankfurt, albert speer Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317