Logomain

Japán díszlet és repülő gyepszőnyeg Budapest legjobb építészeti buliján

By Rénes Judit 2009. május 20. 19:40

szerk at hg dot hu

Autentikus körülmények között rendezték meg a Tokióból indult nagysikerű építész-designer előadói est tizenkettedik kiadását Budapesten. A műfaj hazai képviselői ezúttal az Iparművészeti Múzeum japán designkiállításának díszletei között bizonyíthattak.

Autentikus körülmények között rendezték meg a Tokióból indult nagysikerű építész-designer előadói est, a Pecha Kucha tizenkettedik kiadását Budapesten. A műfaj hazai képviselői ezúttal az Iparművészeti Múzeum japán designkiállításának díszletei között bizonyíthattak.

Pecha_kucha_night_vol1220130602-27858-1u9yqpb.gallery

Klementz Kata az újszerű Paulay Ede utcai co-working munkahelyet, a Loffice-t mutatta be. László Gábor operatőr első saját rendezésével, a Neked még megvan? című rövidfilmjével vívta ki a közönség elismerését. Miltényi Miltenberg Miklós nemcsak épületeiből, hanem grafikai munkáiból is mutatott ízelítőt. Kawakami Noriko, a Wa: A mindennapok harmóniája - kortárs japán design c. kiállítás kurátora a japán design izgalmas tárgyaiból szemezgetett. 

A szünet után Beleznay Éva megbízott budapesti főépítész a fővárosi valóságról, valamint vízióiról számolt be. Dévényi Dalma és Kiss Tibor, a Je suis belle képviseletében divattervezői munkásságukba engedtek betekintést. Alighanem az est fénypontja Barcza Gergely előadása volt, amelyben Kovács Zoltánnal közös 1000 ház című projektjét mutatta be. A sátortetős kockaházak gyűjtéséből, feldolgozásából és „átlagolásából” álló rövidfilm osztatlan sikert aratott a nézők körében.

Vasárnap az Erzsébet téren is leszállt az Európában turnézó repülő gyepszőnyeg. Az esten megjelentek az egyedülálló projekt alkotói - Bart Cardinaal, Nadine Roos és Eddy Kaijser, akik egyenesen Bilbaóból érkeztek: előző este a város első Pecha Kucha Nightját rendezték meg a világhírű Guggenheim Múzeumban. Az előadások utáni buli hajnalig tartott a repülő gyepszőnyegen, DJ Csodafarkas (Tilos) és VJ Admonkey közreműködésével.

design, építészet, budapest, iparművészeti múzeum, japán design, 1000 kockaház, repülő gyepszőnyeg, pecha kucha nights volume 12 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317