Logomain

Nem fenyegeti a válság a 2014-es orosz téli olimpiát

By Kovács Dániel 2009. május 8. 10:48

szerk at hg dot hu

Tartják a kitűzött céldátumokat és a finanszírozás is biztosított – nyugtatta meg a 2014-es szocsi téli olimpiáért aggódókat a szervező bizottság elnöke, Dimitrij Csernyisenko szerdán Genfben. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság előtt Csernyisenko kijelentette: a gazdasági válság nem veszélyezteti a 13 épülő létesítményt, amelyek összértéke eléri a 12,6 milliárd dollárt. <br/>

Tartják a kitűzött céldátumokat és a finanszírozás is biztosított – nyugtatta meg a 2014-es szocsi téli olimpiáért aggódókat a szervező bizottság elnöke, Dimitrij Csernyisenko szerdán Genfben. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság előtt Csernyisenko kijelentette: a gazdasági válság nem veszélyezteti a 13 épülő létesítményt, amelyek összértéke eléri a 12,6 milliárd dollárt.

Szocsi_logo20130601-27858-1ufkg9h.gallery

Csernyisenko a Nemzetközi Olimpiai Bizottság május 13-14i ellenőrző útját készíti elő Svájcban, ahol újságíróknak kijelentette: „not rocket science”, azaz nem túl nagy kihívás Szocsi és Krasznaja Poljana beépítetlen részein olimpiai létesítményeket emelni, bár tény: a jó szervezés döntő pont volt – írja a Moscow Times. A költségvetés állami része az 5,8 milliárd dollárnyi infrastrukturális beruházás és a játékok működtetésére szánt 1,8 milliárd; a szállodák és a sportlétesítmények ötmilliárdnyi magántőkéből épülnek, ám az állam erre is garanciát vállalt. Merőben ellentétes a helyzet Londonban, ahol a 2012-es olimpiára készülve már számos épületet kellett áttervezni költségcsökkentési okokból.

A játékokra Szocsiban önálló Olimpiai Park készül. A legnagyobb épület a negyvenezer fő befogadására alkalmas központi stadion, amelyet a tervek szerint három év múlva át is adnak. Emellett épül két 12 ezer fős és három kisebb aréna is, továbbá itt kap helyet az olimpiai falu és a médiaközpont. A Krasznaja Poljanában épülő létesítményeket és pályákat a játékok után turisztikai célokra hasznosítják majd. Más tervekről, például az Erick van Egeraat által Putyin akkori elnök személyes felkérésére tervezett mesterséges szigetcsoportról azonban nincs hír.

építészet, oroszország, sportlétesítmény, erick van egeraat, stadion, orosz építészet, téli olimpia, szocsi, krasznaja poljana, olimpia 2014 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317