Logomain

Amerikában díjazták a Nyugati-aluljáró légifotó-térképét

By Kovács Dániel 2009. május 7. 10:43

szerk at hg dot hu

Az Amerikai Tájépítész Szövetség díjazta a budapesti Új Irány munkáját, azt az interaktív orthofotó-játékot, amely 2006-ban a Nyugati téri aluljáróban, illetve Szegeden és Győrött aratott nagy sikert a városlakók körében. A projekt újszerű kommunikációs csatornát biztosítottak a polgárok és a város között: a járófelületre ragasztott légifényképeken mindenki bejelölhette a számára kedves helyeket, vagy épp azokat, amelyek környékén nem szívesen jár. <br/>

Az Amerikai Tájépítész Szövetség díjazta a budapesti Új Irány munkáját, azt az interaktív orthofotó-játékot, amely 2006-ban a Nyugati téri aluljáróban, illetve Szegeden és Győrött aratott nagy sikert a városlakók körében. A projekt újszerű kommunikációs csatornát biztosítottak a polgárok és a város között: a járófelületre ragasztott légifényképeken mindenki bejelölhette a számára kedves helyeket, vagy épp azokat, amelyek környékén nem szívesen jár.

Nyugati120130601-27858-5twsqh.gallery

Tihanyi Dominika és Lendvai Gábor alkotását épp ennek a spontán szociális élménynek létesítéséért találta elismerésre méltónak az American Society of Landscape Architects idei szakmai díjkiosztóján, Kommunikáció kategóriában. A projekt elsőként a budapesti Nyugati téri aluljáróban mutatkozott be, Nemes Attila kurátor közreműködésével, a Fővárosi Önkormányzat Atlantisz programjának keretében. A nagyméretű fénykép interakciót kínált a köztér használóinak: színes pöttyökkel helyszíneket választhattak ki a térképen, amely így dekorációból csakhamar a város speciális társadalmi tényezőit leképező valódi fórummá változott. A Nyugati téri projekt nagy sikert aratott, így később Szegeden és Győrben, egy-egy köztéren is megvalósították a helyi változatot.

Az Új Irány Csoport a Millenáris Park zöldfelületeinek megtervezéséről vált ismertté, de nagy szakmai sikert arattak a HVG-székházához tervezett kertjükkel is. A díjhoz szerkesztőségünk ezúton gratulál!

építészet, nyugati pályaudvar, magyar építészet, budapest, díj, magyarország, tájépítészet, új irány, amerikai tájépítész szövetség, nyugati tér Icon_print

Az Új Irány légifotó-projektje a Nyugati-téri aluljáróban

Az Új Irány légifotó-projektje a Nyugati-téri aluljáróban

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317