Logomain

A világ legnagyobb Barbie-szentélye nyílt meg Sanghajban

By Rénes Judit 2009. május 5. 19:50

szerk at hg dot hu

Interior320130601-27858-ek8jpo.gallery

A Mattel sanghaji Barbie-megaáruháza © flickr.com

Exterior20130601-27858-rao7s2.gallery

A Mattel sanghaji Barbie-megaáruháza © flickr.com

Interior120130601-27858-1ib88zt.gallery

A Mattel sanghaji Barbie-megaáruháza © flickr.com

Girlwithbarbie20130601-27858-u8add.gallery

A Mattel sanghaji Barbie-megaáruháza © flickr.com

Hitchcock_barbie20130601-27858-11z24ta.gallery

Hitchcock Barbie a Matteltől a film évfordulójára

Hatemeletes rózsaszín üvegpalotában kapott helyet az ötvenéves Barbie kultuszának monumentális szentélye Sanghajban. A tárgytervezés összes szegmensében visszaköszönő ikonikus baba 1600 különböző változatban és extra szolgáltatásokkal hivatott lehengerelni a kínai piacot.

Hatemeletes rózsaszín üvegpalotában kapott helyet az ötvenéves Barbie kultuszának monumentális szentélye Sanghajban. A tárgytervezés összes szegmensében visszaköszönő ikonikus baba 1600 különböző változatban és különleges szolgáltatásokkal hivatott meghódítani a kínai piacot.

Az idén márciusban 50. születésnapját ünneplő designdíva 3250 négyzetméteres fogyasztói mekkáját a New York-i Slade Architecture tervezte a Mattel megbízásából. Feladatuk az volt, hogy a globális viszonylatban is páratlan Barbie-kollekció bemutatása mellett stílusos környezetet teremtsenek a gyerekrajongókat és szüleiket egyaránt megcélzó szolgáltatásoknak. Az építészek a márka és a divat hagyományosan erős kapcsolatát hangsúlyozták a társtervezőkkel együtt. A korszellemhez alkalmazkodó baba változó kosztümökben, de mindig a hősnő szerepében jelenik meg. 

Az épület meghatározó íveivel, levegős térszerkezetével, üde színhasználatával és áttetsző homlokzataival egy rafinált, életvidám és rendkívül nőies Barbie-imázst hivatott leképezni. Az enteriőrt egyedi megrendelésre készült bútorokkal, kiegészítőkkel és képekkel rendezték be. Itt szó szerint minden a baba körül forog, az áruház központi eleme ugyanis a három emeleten végigkígyózó, 800 terméket bemutató csigalépcső. A Barbie-ruházat és kellékek teljes arzenálját forgalmazó, kozmetikai szolgáltatásokkal bővített üzletben a vevők egy interaktív programmal megtervezhetik saját babájukat is.

Az immár középkorú, de sosem öregedő Barbie számtalan formában jelent meg a gyártó választékában, és a tárgytervezőknek is örök ihletforrást jelent. Hitchcock világhírű klasszikusa, a Madarak 45. évfordulójára a Mattel a Tippi Hedren alakította főhősnőre hasonlító kivitelben, zöld ruhában dobta piacra a babát, amely mellé járnak a madarak is. A francia design fenegyereke, Philippe Starck a Kartell megbízásából tervezte meg a Ghost Chair rózsaszín Barbie-verzióját. A baba szocializációs terepét biztosító játékbútorokat – vajszínű kanapék, cicomás puffok és tollas heverők képében –a jubileum tiszteletére idén életnagyságban is felvonultatják egy Malibuban berendezett, 3500 négyzetméteres Barbie-házban.

design, építészet, kína, divat, formatervezés, sanghaj, áruház, márkaépítés, ikon, mattel, barbie, barbie baba, slade architecture Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317