Logomain

Épülhet Fokváros legmagasabb felhőkarcolója

By Kovács Dániel 2009. április 22. 16:37

szerk at hg dot hu

Az első poszt-apartheid toronyházként emlegetik Fokvárosban azt a 148 méter magas épületet, amelynek az engedélyek beszerzése után nemrég építése is megkezdődött. Az utolsó magasépületet tizenöt évvel ezelőtt adták át a teljes gőzzel a 2010-es focivébére készülő dél-afrikai fővárosban; a hosszú hiátust a rossz gazdasági helyzet, a konzervatív szabályozás és persze 9/11 indokolja. Az új torony egyszersmind rekorder is lesz a városban. <br/>

Az első poszt-apartheid toronyházként emlegetik Fokvárosban azt a 148 méter magas épületet, amelynek az engedélyek beszerzése után nemrég építése is megkezdődött. Az utolsó magasépületet tizenöt évvel ezelőtt adták át a teljes gőzzel a 2010-es focivébére készülő dél-afrikai fővárosban; a hosszú hiátust a rossz gazdasági helyzet, a konzervatív szabályozás és persze 9/11 indokolja. Az új torony egyszersmind rekorder is lesz a városban.

Fokvaros120130601-27858-1jz90v3.gallery

A Portside névre keresztelt tornyot helyi építésziroda, a Louis Karol tervezi – mellesleg az ő munkájuk volt az említett 1993-as épület, a 123 méteres Safmarine House is. Az iroda másfél évig egyeztetett a várossal az épülő magasházról, de végül sikerült mindenkinek megfelelő végeredményre jutni. A Portside így új lendületet adhat a fokvárosi magasházépítészetnek is.

A torony felső része 24 emeleten 33 ezer négyzetméternyi irodaterületet foglal magába az öt-tízemeletes szálloda és kereskedelmi központ fölé magasodva; ez alatt további öt szinten mélygarázs húzódik. A fejlesztő Old Mutual Investment Group Property Investments 1,2 milliárd randot, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül harmincmilliárd forintot szána beruházásra. A beruházást alávetik a dél-afrikai környezetbarát építészeti skála, a Green Star megítélésének is. Az építkezés 2011 áprilisára tervezik befejezni.

építészet, torony, felhőkarcoló, dél-afrika, afrika, fokváros, afrikai építészet, louis karol Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317