Logomain

Szellembiciklit állítanak a balesetben elhunyt építésznő emlékére

By Rénes Judit 2009. április 21. 21:18

szerk at hg dot hu

Holnap lesz két éve, hogy a Metropolitan Workshop fiatal munkatársát, Rebecca Goessent kerékpározás közben halálra gázolta egy teherautó Londonban. Kollégái egy szellembicikli felállításával a helyszínen emlékeznek a 29 évesen elhunyt építésznőre.

Április első felében a Metropolitan Workshop fiatal munkatársát, Rebecca Goossent kerékpározás közben halálra gázolta egy tehergépjármű Londonban. Kollégái holnap este egy szellembicikli felállításával a baleset helyszínén emlékeznek a 29 évesen elhunyt építésznőre.

Ghostbike20130601-27858-1yhusv6.gallery

A németországi születésű Rebecca Gooessen a berlini műegyetem építészeti karán végzett, és egy műemléki restaurációkra szakosodott műhelyben töltött gyakorlata után 2007-ben helyezkedett el a nemzetközileg is elismert brit Metropolitan Workshopnál, amely többek közt Líbia új hadimúzeumát tervezi. Az iroda munkatársaként a londoni Stonegrove és a dublini Adamstown városközpontjának rehabilitációs projektjében, valamint ugyancsak az ír fővárosban egy lakópark designjában vett részt. 

A tehetsége és teljesítménye miatt nagyra becsült fiatal építésznő a környezetbarát közlekedés híveként biciklivel járt egészen 2009. április 9-éig, amikor a Goswell Road és az Old Street kereszteződésében halálra gázolta egy 32 tonnás cementkeverő tehergépjármű. Volt munkahelyének honlapján azóta is életben tartják az emlékét, és holnap este egy ún. szellembiciklit helyeznek el a tragédia helyszínén. A kerékpárbalesetek áldozatainak emlékművet állító ghost bike először 2003-ban tűnt fel Saint Louis-ban. Ma már a világ 80 városában tisztelegnek vele az elhunytak előtt, és egyben köztéri mementóként hívják fel a figyelmet a biciklizés biztonságosabbá tételére.

design, építészet, nagy-britannia, london, emlékmű, kerékpár, metropolitan workshop, baleset, rebecca goessen, halál, szellembicikli, ghost bike Icon_print

A balesetben elhunyt kerékpárosoknak emléket állító ghost bike, azaz szellembicikli

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317