Logomain

Kocsma helyén épül London rekordmagas lakótornya

By Rénes Judit 2009. május 4. 16:41

szerk at hg dot hu

Megkapta a tervezési engedélyt Norman Foster új felhőkarcolója, amely 200 méterével London legmagasabb lakótornyaként emelkedik majd a Canary Wharf negyedben. A brit sztárépítész ezúttal visszafogott külsejű, enyhén hullámzó homlokzatú lapházat tervezett, ellentétben a párizsi La Défense negyedben építendő, európai rekorder ikertornyaival, amelyek a híres brit Uborka és a New York-i Hearst Tower diagrid szerkezetét fejlesztik tovább.

Megkapta a tervezési engedélyt Norman Foster új felhőkarcolója, amely 200 méterével London legmagasabb lakótornyaként emelkedik majd a Canary Wharf negyedben. A brit sztárépítész ezúttal visszafogott külsejű, enyhén hullámzó homlokzatú lapházat tervezett, ellentétben a párizsi La Défense negyedben építendő európai rekorder ikertornyaival, amelyek a híres brit Uborka és a New York-i Hearst Tower diagrid szerkezetét fejlesztik tovább.

Normanfoster_thepride20130601-27858-16y0f90.gallery

Jóllehet Norman Fosternek a gazdasági válság miatt sorozatban lefújták három óriásprojektjét – köztük a dublini U2-tornyot, a moszkvai Russia Towert és az ugyancsak ide tervezett, a világ legnagyobb épületének szánt Crystal Islandet –, az orosz főváros világhírű Puskin Múzeumának egymillió dolláros felújítása mellett két másik rekordberuházással vigasztalódhat. A párizsi La Défense negyedben két 323 méterre nyúló tornyot, Nyugat-Európa legmagasabb vegyes hasznosítású épületegyüttesét emeli. A nemrég alkalmazottai negyedétől megszabadult Foster & Partners a cannes-i ingatlanpiaci vásár, a MIPIM alkalmával mutatta be a fejlesztést, amely a francia főváros sziluettjében is könnyen felismerhető új elemként jelentkezik majd.

A hazai pályán is jól állnak Foster dolgai, ugyanis a Canary Wharf negyedben épülő felhőkarcolója, amely 200 méterével London legmagasabb lakótornya lesz, megkapta a helyi önkormányzattól a tervezési engedélyt. A The Pride nevű magasházat a helyén álló egykori kocsma tiszteletére nevezték el. A toronyban 410 lakást és nyolc tetőtéri luxusapartmant alakítanak ki. A sztárépítész ezúttal nem merész szerkezetével és innovativitásával tüntető, hanem visszafogott eleganciájú, ritmikusan ívelt homlokzati kiképzésével mindenütt zavartalan kilátást biztosító lapházat tervezett a Glenkerrin ír ingatlanfejlesztő vállalat megbízásából.

építészet, torony, felhőkarcoló, városfejlesztés, nagy-britannia, london, norman foster, foster & partners, magasház, lakótorony, canary wharf Icon_print

Az egykori kocsma emlékére a The Pride nevet kapta Norman Foster rekordmagas londoni lakótornya

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317