Logomain

Friss képek a Tottenham Hotspur új futballstadionjáról

By Rénes Judit 2009. április 7. 21:41

szerk at hg dot hu

279659_spurs_night_shot20130601-27858-vze88q.gallery

A Tottenham Hotspur új futballstadionja és környéke

279660_spurs_day20130601-27858-y41vcq.gallery

A Tottenham Hotspur új futballstadionja és környéke

279661_spurs_market20130601-27858-q8518c.gallery

A Tottenham Hotspur új futballstadionja és környéke

279662_spurs_ice_rink20130601-27858-8iroux.gallery

A Tottenham Hotspur új futballstadionja és környéke

Nemcsak a focirajongók járnak jól a Tottenham Hotspur klub új szuperstadionjával, ahol a nézők brit viszonylatban is a legközelebb ülhetnek a pályához. A fejlesztés keretében az egész környéket rehabilitálják: plusz közteret, szállodát, lakásparkokat, üzleteket, futballmúzeumot és rendezvénycsarnokot kapnak Northumberland lakosai.

Nemcsak a focirajongók járnak jól a Tottenham Hotspur klub új szuperstadionjával, ahol a nézők brit viszonylatban is a legközelebb ülhetnek a pályához. A fejlesztés keretében az egész környéket rehabilitálják: plusz közteret, szállodát, lakóparkokat, üzleteket, futballmúzeumot és rendezvénycsarnokot kapnak a kerületi lakosok.

A Premier League egyik legnépszerűbb csapata, a Spursnek becézett klub új stadionjáról tavaly decemberben tették közzé az első látványterveket, amelyeket a KSS Architects készített. A koncepciót a futballklub elnöke, Daniel Levy észrevételei és a nyilvános egyeztetések eredményei alapján azóta tovább finomították, valamint kidolgozták a környék átfogó rendezési tervét. A munkálatokba bekapcsolódott a Ken Shuttleworth által alapított, a londoni olimpiai kézilabdacsarnokot jegyző Make Architects műhely és Martha Schwartz világhírű tájépítész-irodája is.

A módosított tervek tanúsága szerint a focirajongók és az elenyésző kisebbséghez tartozó helyi közönyösök egyaránt jól fognak járni. Az 58 ezres befogadóképességű aréna ugyanis egész Nagy-Britanniában párját ritkítja abban a tekintetben, hogy a nézők szinte testközelből élvezhetik a pályán zajló eseményeket. A kompaktabbá tett futballstadion nem egy üres, egyébként kihasználatlan telken áll majd, hanem egy hasonló színvonalon felújított városrész öleli körül, amely hosszú távon jelentősen megemelheti a lakosok életminőségét.

Az észak-londoni kerület fejlesztésének részeként készülő épületegyüttes ugyanis magában foglal egy új közteret a Tottenham High Roadon, egy 150 szobás szállodát, 450 lakást, számos üzletet, egy műjégpályás rendezvényközpontot, és létrehozzák a futballklub múzeumát is. Az új látványterveket kiállítják és lakossági véleményezésre bocsátják. 

A jóváhagyás után négy fázisban tervezik a futballklub átköltözését. A csapat tovább játszik a jelenlegi, White Hart Lane-i stadionban, miközben elkezdik az új aréna kivitelezését a régitől nem messze, északra fekvő helyszínen. A mostani szezon végére leszerelik a lelátókat, és a következő idény kezdetére már kész lesz a másik helyen a pálya, ahol a mérkőzéseket bonyolítják, mialatt fokozatosan elbontják a régi sportlétesítmény maradványait.

építészet, városfejlesztés, nagy-britannia, london, sportlétesítmény, futball, stadion, aréna, foci, make architects, spurs, tottenham hotspur, klub, kss architects, martha schwartz Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317