Logomain

Befüvesíti a sivatagot a katari olajtársaság

By Kovács Dániel 2009. április 7. 13:21

szerk at hg dot hu

Különleges környezetben épül a Quatar Petroleum olajtársaság új székháza Dohában: a hullámzó toronytömböket mesterséges, kizöldített homokdűnék ölelik majd. Az épülettömb a neves amerikai Skidmore, Owings & Merrill (SOM) tervei alapján épül, a dűnékből pedig Amerika egyik legismertebb tájépítész-irodája, a Martha Schwartz Partners formál oázist. <br/>

Különleges környezetben épül a Quatar Petroleum olajtársaság új székháza Dohában: a hullámzó toronytömböket mesterséges, kizöldített homokdűnék ölelik majd. Az épülettömb a neves amerikai Skidmore, Owings & Merrill (SOM) tervei alapján épül, a dűnékből pedig Amerika egyik legismertebb tájépítész-irodája, a Martha Schwartz Partners formál oázist.

120130601-27858-1pme6ci.gallery

Nagyszabású székházat építtet magának a katari nemzeti olajtársaság a SOM tervei alapján a Közel-Kelet kulturális fővárosának címére törő Dohában. A bonyolult épületkomplexum tömegét a lágy ívek és hajlatok határozzák meg; a háromszakaszos betonköpennyel ölelt felhőkarcolóban kicsúcsosodó hullámok a tájépítészeti feladatot vállaló Martha Schwartz Partners segítségével a környezetre is átterjednek. Az épületegyütteshez ugyanis hatalmas méretű park kapcsolódik.

A parkot különböző méretű, a sivatag dűnéit idéző domborzati képződmények teszik változatossá, amelyek az időjárásnak ellenálló, stabilizált homokból és salakból készülnek. A dombokat változatos növénybeültetés, füves, virágos és ligetes felületek teszik változatossá, elszórtan pedig kis vízmedencék biztosítják a kellemes mikroklímát. A helyenként kialakított oázisok rekreációs helyszínként szolgálják a társaság dolgozóit.

építészet, skidmore owings & merrill, som, katar, doha, tájépítészet, martha schwartz partners, kert Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317