Logomain

Újabb nagyágyú épít le a rekordnyereség dacára

By Rénes Judit 2009. április 2. 21:32

szerk at hg dot hu

A kiugró nyereség sem akadályozza meg a sztárépítészeket abban, hogy jelentős elbocsátásokat hajtsanak végre. Norman Foster és Zaha Hadid után ismét egy globális nagyágyú, az RMJM jelentette be: leépíti európai irodahálózatának hatvan munkatársát.

A kiugró nyereség sem akadályozza meg a sztárépítészeket abban, hogy jelentős elbocsátásokat hajtsanak végre. Norman Foster és Zaha Hadid után egy újabb globális nagyágyú, az RMJM jelentette be: leépíti európai irodahálózatának hatvan munkatársát.

Valsag_x20130601-27858-ad1bqn.gallery

Újabb hideg zuhanyt kapott a brit építészközösség. Nem sokkal azután, hogy a világszerte presztízsértékű épületeket emelő RMJM a tavalyi nyereség közel 100 százalékos növekedéséről számolt be, és engedélyt kapott a kormány megbízásából tervezett London Array szélerőmű parti létesítményére, az iroda vezetői bejelentették: hatvan kollégájukat szélnek eresztik. 

A skóciai székhelyű műhely, amely Nagy-Britannia 15. legnagyobb praxisát mondhatja magáénak, emellett megkérte az alkalmazásban maradókat, hogy önkéntes alapon egyezzenek bele fizetésük 10 százalékos csökkentésébe. Az európai irodákat, köztük elsősorban az edinburghi és a glasgow-i munkatársakat érintő elbocsátás okaként a projektek lelassulását jelölték meg. Az irodát a közlemény szerint különösen hátrányosan érintette a tanulást és készségfejlesztést célzó állami program beruházásainak elhalasztása. 

Peter Morrison vezérigazgató úgy véli, a rendkívül sajnálatos leépítés szükségszerű volt a válság negatív hatásainak kivédéséhez. Az előzmények ismeretében a lépés már nem okozott igazi meglepetést a szakmai berkekben, ugyanis korábban két kimagaslóan nyereséges sztárépítész is nagyszámú alkalmazottat küldött el. Norman Foster négyszáz embertől vált meg, és bezárta kulcsfontosságú berlini irodáját, míg a profitját megnégyszerező Zaha Hadid kevésbé tapasztalt munkatársai talpára kötötte fel az útilaput. A brit statisztikai hivatal szerint nyolcszorosára nőtt a regisztrált állástalan építészek száma.

építészet, rmjm, nagy-britannia, recesszió, válság, munkanélküliség, leépítés, foglalkoztatás Icon_print

Mélyponton a brit építészek foglalkoztatási helyzete

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317