Logomain

Nyárra kész az úttörő japán építészduó első angliai projektje

By Kovács Dániel 2009. április 2. 15:17

szerk at hg dot hu

Közzétették az első képet az utóbbi években világszerte ismertté vált japán SANAA első angliai projektjéről, a nyárra elkészülő Serpentiner-pavilonról. A hasonnevű galéria minden évben más építészt bíz meg ideiglenes pavilonjának elkészítésével; a világ legnagyobb elméit innovációra késztető sorozat páratlan siker. A SANAA, azaz Kazuyo Sejima és Ryue Rishizawa következetes minimalizmussal oldják meg a nem mindennapi feladatot. <br/>

Közzétették az első képet az utóbbi években világszerte ismertté vált japán SANAA első angliai projektjéről, a nyárra elkészülő Serpentiner-pavilonról. A hasonnevű galéria minden évben más építészt bíz meg ideiglenes pavilonjának elkészítésével; a világ legnagyobb elméit innovációra késztető sorozat páratlan siker. A SANAA, azaz Kazuyo Sejima és Ryue Rishizawa következetes minimalizmussal oldják meg a nem mindennapi feladatot.

Sanaa_serpentine20130601-27858-1m8yli8.gallery

A New York-i New Museum épületével világszerte a címlapokra került építészpáros, akik nemrég egy valódi építészeti ikon, a Mies van der Rohe-féle barcelonai pavilon belső tereit alakították a maguk képére, Londonban megvált a pavilon hagyományos fogalmától. Falak nélküli építményük csupán egy vékony lábakon lebegő lapos alumíniumtető, amely organikus módon, szinte füstként terjed szét a park fái közt. Így egyfajta köztes állapot jön létre természet és építész között: az építmény megvéd ugyan az esőtől és a napsugaraktól, de akadálytalan átjárást és átlátást enged; az építészek szerint inkább a park befedett verziója, semmint pavilon.

Az idei pavilon, amely a kilencedik a Serpentine Gallery által kezdett sorozatban, júliusra épül fel, és októberig lesz látogatható. Ezt követően elbontják.

építészet, egyesült királyság, serpentine gallery, japán építészet, london, sanaa, pavilon, anglia, serpentine-pavilon, angy-britannia Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317