Logomain

215 millió fontból épülhet London múzeumi piramisa

By Kovács Dániel 2009. április 1. 16:48

szerk at hg dot hu

Southwark tanácsa áldását adta a legismertebb brit kortárs művészeti intézmény, a Tate Modern londoni központjának bővítésére. Az erőműből átalakított kultúrcentrum eredeti tervezői, a svájci Jacques Herzog és Pierre de Meuron jegyzik a bővítést is; a piramis alakú szárny nyáron átdolgozott terveinek megvalósítására átszámítva mintegy 71 milliárd forintot szánnak. <br/>

Southwark tanácsa áldását adta a legismertebb brit kortárs művészeti intézmény, a Tate Modern londoni központjának bővítésére. Az erőműből átalakított kultúrcentrum eredeti tervezői, a svájci Jacques Herzog és Pierre de Meuron jegyzik a bővítést is; a piramis alakú szárny nyáron átdolgozott terveinek megvalósítására átszámítva mintegy 71 milliárd forintot szánnak.

Tate_modern20130601-27858-mq78em.gallery

A terveket elbíráló tanács építészeti minősége és következetes fenntartható jellege miatt dicsérte a Herzog & de Meuron tervét. A svájci építészpáros épp a Tate Modern felépítésével, azaz a Bankside Power Station hipermodern átalakításával robbant be az építészeti köztudatba, így kérdés sem volt, hogy ők tervezhetik a bővítést is, kevesebb mint egy évtizeddel a megnyitás után.

A piramis alakra összehalmozott kubusokból álló új szárnyat eredetileg nagyrészt üveg és fém borította volna, de az építészek tavaly átdolgozták a tervet, és az erőmű eredeti architektúrájához jobban alkalmazkodó téglaborítást alkalmaztak. A meglehetősen radikális változtatást a Tate igazgatója, Sir Nicholas Serota érettebb megoldásnak nevezte az előzőhöz képest. Southwark illetékesei úgy remélik: a bővítés segíthet a környék felértékelődésében is. A kerület egyébként 2008-ban, miután kiderült, hogy az iroda átdolgozná a terveket, gyorsított eljárásban hagyta jóvá az előző variánst. Erre állítólag azért volt szükség, mert az új eljárás miatt csúszhat az építkezés kezdete, így az épület nem készül el az eredetileg tervezett 2012-es időpontra.

építészet, egyesült királyság, múzeum, nagy-britannia, london, herzog & de meuron, anglia, tate modern Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317