Logomain

Megkezdték a Dorottya utca gyalogossá alakítását

By Kovács Dániel 2009. március 26. 15:24

szerk at hg dot hu

Már zajlanak az átépítési munkálatok az V. kerületi Dorottya utcában, amely a Vörösmarty és a Roosevelt teret köti össze. A két ütemben végzett beruházás során gyalogos övezetté alakul a József nádor harmadik felesége, Mária Dorottya württenbergi hercegnő emlékét őrző utca. A környék összképét és közlekedését egyaránt befolyásoló építkezés a kerületi önkormányzat és magánbefektetők összefogásával valósul meg. <br/>

Már zajlanak az átépítési munkálatok az V. kerületi Dorottya utcában, amely a Vörösmarty és a Roosevelt teret köti össze. A két ütemben végzett beruházás során gyalogos övezetté alakul a József nádor harmadik felesége, Mária Dorottya württenbergi hercegnő emlékét őrző utca. A környék összképét és közlekedését egyaránt befolyásoló építkezés a kerületi önkormányzat és magánbefektetők összefogásával valósul meg.

Dorottya20130601-27858-921nfx.gallery

Ritkaságnak, egyben példaértékűnek számít a pesti belvárosban zajló közcélú beruházás, amelynek során tovább bővül a Vörösmarty tér körüli gyalogos zóna. Az önkormányzat és három környékbeli befektető – a hamarosan új üzlettel megjelenő Escada, a Gerbeaud cukrászda és a Palazzo Dorottya beruházója – közösen állják a költségeket. A kivitelezést a Penta Kft. végzi.

Az utóbbi években jelentős átalakulás kezdődött a Vörösmarty téren és közvetlen közelében, többek közt a nemrég átadott Vörösmarty téri irodaháznak köszönhetően. A jelenleg zajló építkezések befejeztével tovább javul a környék hangulata, amely újabb vonzerőt jelent a turisták és a sétálni vágyók számára. Az ő igényeiket szolgálja a Dorottya utca gyalogos övezetté alakítása. A májusig tartó első ütemben a befejezéshez közeledő Palazzo Dorottya előtt készül el a díszburkolat, júniusra pedig teljes hosszában végeznek az átépítéssel. Ezzel párhuzamosan csillapított forgalmúvá válik a közeli Szende Pál utca.

A Dorottya utca megújulásában meghatározó szerepet játszik a Palazzo Dorottya. A XIX. században Pollack Mihály tervei alapján épült, később bővített klasszikus stílusú ház hamarosan prémium lakóingatlanok és irodák együtteseként születik újjá a Zoboki-Demeter és Társaik Építész Iroda és a londoni székhelyű AVCI Architects munkájának eredményeként. Eddig a lakások mintegy 65 százaléka talált gazdára; átadásuk március végén kezdődik. Az épület földszintjén kialakított 2 300 négyzetméteres kiskereskedelmi területen hamarosan felső kategóriás üzletek és étterem nyílik.

Forrás: sajtóközlemény

építészet, magyar építészet, budapest, zoboki gábor, városrehabilitáció, palazzo dorottya, pollack mihály, zoboki demeter és társaik Icon_print

A Dorottya utca gyalogos zónaként a Palazzo Dorottya látványtervén

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317