Logomain

Az építészkamara szerint jogosan tervezheti Egeerat a Városháza Fórumot

By Kovács Dániel 2009. március 12. 20:32

szerk at hg dot hu

A Erick van Egeraat Architects csődbejelentését követően a Budapesti Építész Kamara vizsgálatot indított a Városháza Fórum szerződéskötésének ügyében – néhány hónappal korábban ugyanis a neves holland építész nyerte az erre kiírt pályázatot. A vizsgálat megállapította, hogy a pályázatot követő szerződést Erick van Egeraattal, mint természetes személlyel kötötték meg. Az azóta új irodát alapított építész így folytathatja a tervezési munkákat. <br/>

A Erick van Egeraat Architects csődbejelentését követően a Budapesti Építész Kamara vizsgálatot indított a Városháza Fórum szerződéskötésének ügyében – néhány hónappal korábban ugyanis a neves holland építész nyerte az erre kiírt pályázatot. A vizsgálat megállapította, hogy a pályázatot követő szerződést Erick van Egeraattal, mint természetes személlyel kötötték meg. Az azóta új irodát alapított építész így folytathatja a tervezési munkákat.

Egeraat20130601-27858-19k8xqc.gallery

A Budapesti Építész Kamara Szakmafelügyeleti Bizottságának jelentésében tisztázta, hogy az eddigi eljárások jogszerűek voltak, a leszerződött Egeraat pedig a pályamű 100%-os szerzője, mivel újabb közreműködő szerzőtárs a vizsgálat lezártáig nem jelentkezett. A Kamara ugyanakkor felhívta a megbízó Városháza figyelmét, hogy a további folyamatba a szakági tervezőket (Bor Ferenc, Kovács Éva, Peter Pillat, Hansjörg Burggraf, Herwin Barf, Werner Reiminger) is vonja be.

A jelentés egy kitétele figyelmeztetésként is értelmezhető: eszerint nem kívánatos természetes személyeket és vállalkozói szervezeteket azonos értékűnek tekinteni egy tervpályázaton belül, különösen, ha közpénzek felhasználásáról van szó. (A Városháza Fórumot az eredeti tervek szerint PPP-konstrukcióban, magánfinanszírozásban valósítanák meg.)

építészet, budapest, erick van egeraat, budapesti építész kamara, magyarország, városháza fórum Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317