Logomain

A csúcsprofit ellenére leépít a világ legismertebb építésznője is

By Kovács Dániel 2009. március 12. 15:33

szerk at hg dot hu

Bár a gazdasági válságot megelőző üzleti évben jövedelme megnégyszereződött, az építészdíva, Zaha Hadid csatlakozott azoknak a neves építészeknek a sorához, akik a krízisre hivatkozva leépítést jelentettek be. Az iroda szóvivője ugyanakkor azt is közzétette, hogy a Zaha Hadid Architects-nek soha nem volt még ennyi megbízása ilyen sok helyen, mint most. <br/>

Bár a gazdasági válságot megelőző üzleti évben jövedelme megnégyszereződött, az építészdíva, Zaha Hadid csatlakozott azoknak a neves építészeknek a sorához, akik a krízisre hivatkozva leépítést jelentettek be. Az iroda szóvivője ugyanakkor azt is közzétette, hogy a Zaha Hadid Architects-nek soha nem volt még ennyi megbízása ilyen sok helyen, mint most.

Zaha_hadid_wolfsburgban20130601-27858-19d49fs.gallery

Elérte a 26,2 millió fontot a Zaha Hadid Architects jövedelme a 2008. áprilisával lezárult üzleti évben – tette közzé a BD Online nemrég. Ez a korábbi éves eredmény 400%-os növekedését, és a szakmai magazin becslése szerint 1-5 millió fontos tiszta hasznot jelenthet, amelynek háromnegyede tengerentúli megbízásokból származik. Bár az irodának saját bevallása szerint még sosem volt ennyi munkája, a leépítés mellett döntöttek. A szóvivő ezt azzal indokolta, hogy az új, összetett beruházások magasabb képzettségű munkatársakat igényelnek, a kollektíva „kiegyensúlyozására” ezért a gyakornoki és asszisztensi állások egy részét megszüntetik.

Emlékezetes: Hadid Londonba, az Architecture Foundation számára tervezett székháza egyike volt az első épületeknek, amely megvalósítását a kedvezőtlen piaci körülményekre hivatkozva fújták le még 2008 februárjában. Azóta felfüggesztették az iroda Dubaiban készülő, Signature Towers nevű épületegyüttesének munkálatait, és sajtóhírek szerint kevés az esély a budapesti Szervita térre tervezett irodaházának megvalósulására is. Eközben Hadid elnyerte a megbízást a bécsi Közgazdasági Egyetem kampuszának új központi épületére, az antwerpeni kikötői hatóság új székházára, Bukarest legmagasabb épületére, valamint Reggio Calabria új kulturális központjára.

építészet, zaha hadid, london, gazdasági válság, brit építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317