Logomain

Díjazták a piros konténeres sportvárost

By Kovács Dániel 2009. március 2. 13:56

szerk at hg dot hu

Az amerikai Travel+Leisure magazin a Legjobb Eladótér kategóriában design díjjal ismerte el a Puma világjáró konténerépítményét, a világjáró PUMA City-t. A tizenöt kategóriában: szállodák, éttermek és divatcégek között kiosztott elismerésekről döntő zsűri tagjai között találjuk a világhírű Calvin Klein designert és a budapesti New York-palota felújításánál is közreműködő Adam D. Tihany építészt. <br/>

Az amerikai Travel+Leisure magazin a Legjobb Eladótér kategóriában design díjjal ismerte el a Puma világjáró konténerépítményét, a világjáró PUMA City-t. A tizenöt kategóriában: szállodák, éttermek és divatcégek között kiosztott elismerésekről döntő zsűri tagjai között találjuk a világhírű Calvin Klein designert és a budapesti New York-palota felújításánál is közreműködő Adam D. Tihany építészt.

Pumacity_0220130601-27858-1ri72vf.gallery

A több mint ezer négyzetméter alapterületű PUMA City 24 darab, egyenként közel 12 méter hosszú és 11 tonna súlyú acélkonténerből épült. Mivel mobil építménynek készült, teher-hajóval szállították Kínából – a gyártás helyéről – Spanyolországba. 2008. szeptember 19-én itt mutatkozott be a Volvo Ocean Race alicantei startjánál, mivel a Puma hajót indított a vitorlás világversenyen.

Az egyedi építmény terveit a nemzetközi hírű LOT-EK építésziroda készítette, akik kroábban többek közt a mexikói Guadalajara városába terveztek könyvtárat használt repülőgépek törzséből. A PUMa City speciális takarópanelei az óceánon való átkelés alatt a természeti erőktől védik az egyes elemeket, partot érve pedig az építmény belső tereit alkotják. A PUMA City az első ekkora méretű, mobil konténerépítmény. A konténereket három szinten, enyhén elcsúsztatva építik egymásra, így természetes külső terek, és nagyméretű nyitott teraszok jönnek létre, amelyek szórakozó- és kilátóhelyként egyaránt szolgálhatnak. Az építmény belsejében egyedi eladótereket alakítottak ki, itt volt kapható többek a teljes Volvo Ocean Race ruhakollekció. A legfelső szinten bár, hall és rendezvényterem kapott helyet, ahol koncerteket, party-kat és más eseményeket rendeztek a vitorlás verseny iránt érdeklődők számára.

A PUMA City-t legközelebb Bostonban építik fel, itt várja majd április 26-án a VOR mezőnyét.

Forrás: sajtóközlemény

design, építészet, formatervezés, calvin klein, boston, adam d. tihany, lot-ek, puma city, puma, sprto, konténerépítészet, alicante Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317