Logomain

Újgenerációs design-atomerőművet terveznek Britanniában

By Kovács Dániel 2009. február 28. 20:13

szerk at hg dot hu

A brit YRM nyerte az első újgenerációs brit atomerőmű tervezésére kiírt pályázatot. A neves műhely vezetője, Iain MacDonald szerint ez lehetőséget ad majd az ipari építészet hagyományainak újraformálására. Az erőművet sajátos, a környezetbe illeszkedő külsővel látnák el, és fokozott figyelmet fordítanak a civil látogatók kényelmére és a tájékoztatásra. A tervek szerint 2017-ben működésbe lépő létesítmény felépítése hárommilliárd fontot emészthet fel, de cserébe kétmillió otthont lát majd el energiával. <br/>

A brit YRM nyerte az első újgenerációs brit atomerőmű tervezésére kiírt pályázatot. A neves műhely vezetője, Iain MacDonald szerint ez lehetőséget ad majd az ipari építészet hagyományainak újraformálására. Az erőművet sajátos, a környezetbe illeszkedő külsővel látnák el, és fokozott figyelmet fordítanak a civil látogatók kényelmére és a tájékoztatásra. A tervek szerint 2017-ben működésbe lépő létesítmény felépítése hárommilliárd fontot emészthet fel, de cserébe kétmillió otthont lát majd el energiával.

Atomeromu20130601-27858-4ows69.gallery

Bár nem tették közzé a pályázók listáját, a BD Online szerint a Londonban, Bécsben és Bukarestben irodát működtető YRM olyan neves irodákat utasított maga mögé a küzdelemben, mint a Foster + Partners, a Rogers Stirk Harbour vagy Will Alsop. MacDonald a győzelem bejelentése után kijelentette: proaktív módon szeretnének viszonyulni az energiaellátás és a környezet közeljövőbeli változásaihoz. Az YRM korábban többek közt a Sizewell és Bradwell városaiban emelt atomerőművek építésénél is közreműködött.

A francia EDF energiaóriás által megvalósítandó projekt, amely a következő évek legnagyobb infrastrukturális beruházása a szigetországban, speciális kihívásoknak kell hogy megfeleljen. A beruházás tapasztalati alapját az EDF által jelenleg is épített flamanville-i erőmű adja majd Normandiában. A tervezett helyszínnel, a nyugat-somerseti Hinkley városával lehetnek problémák, a környéken ugyanis erőteljes tiltakozás indult a beruházás ellen; a kormány egyelőre eltökélt.

építészet, egyesült királyság, nagy-britannia, anglia, foster & partners, will alsop, atomerőmű, nukleáris energia, yrm, rogers stirk harbour Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317