Logomain

Feminista hölgyklub épül az arab miniállamban

By Kovács Dániel 2009. február 27. 13:33

szerk at hg dot hu

Ez év áprilisában kezdődhet meg az Abu Dhabi Ladies Club építése, ahol az Egyesült Arab Emírségek felső tízezrének hölgytagjai múlathatják majd az időt. A kifejezetten elegáns és nőies vonalakkal megrajzolt épületet, amelyben többek közt gyógyfürdő és bölcsőde is helyet kap, az ausztrál Tony Owen irodája tervezi. A látványtervek alapján belépni nem csak csadorban lehet majd. <br/>

Ez év áprilisában kezdődhet meg az Abu Dhabi Ladies Club építése, ahol az Egyesült Arab Emírségek felső tízezrének hölgytagjai múlathatják majd az időt. A kifejezetten elegáns és nőies vonalakkal megrajzolt épületet, amelyben többek közt gyógyfürdő és bölcsőde is helyet kap, az ausztrál Tony Owen irodája tervezi. A látványtervek alapján belépni nem csak csadorban lehet majd.

120130601-27858-1limagx.gallery

Az Egyesült Arab Emírségekben a hölgyekkel való bánásmód nem igazán hasonlítható az iszlám törvényei alapján működő, tradicionalista államokhoz. Évente találkoznak például az üzleti életben felsővezetőként dolgozó hölgyek, hamarosan pedig külön elitklub is épül a gyengébbik nem tagjai számára Abu Dhabi városának tengerpartján. A három fázisban elkészülő, ötvenezer négyzetméteres építményen a Tony Owen NDM és az UPA Planning dolgozik; jelenleg a kivitelezési tervek készítése folyik.

A komplexum belsejében konferenciaterem és szállodai szobák mellett multifunkcionális rendezvényhelyszínek, belső és kültéri fitnesztermek, úszómedencék, gyógyfürdő, valamint egészségügyi intézmények kapnak helyet. A gyerekek részére foglalkoztató és bölcsőde is kerül az épületbe. A központ küldetései közé tartozik, hogy kisebb, női üzleteket működtesen, illetve tanfolyamokat indítson az Emírségekben dolgozó nők számára.

A nagyméretű kerttel ölelt épület roppant elegáns formái a hagyományos iszlám motívumkincsre épülnek; a testet alkotó hullámzó redők a burkák hullámzó textiljére emlékeztetnek. A tetőket kétféle: átlátszatlan és áttetsző PVC-burkolattal borítják, amelyek minden napszakban változó mintákat szórnak a belső közlekedőterekbe.

építészet, abu dhabi, egyesült arab emírségek, tony owen Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317