Logomain

Felhőkarcolót tervez Kínába az osztrák sztáriroda

By Kovács Dániel 2009. február 18. 14:13

szerk at hg dot hu

A második után pár nappal immmár a harmadik kínai projektjét mutatja be a bécsi Coop Himmelb(l)az. Wolf D. Prix világhódító műhelye egy négy felhőkarcolóból álló komplexum egyik 200 méter magas tornyáért felel majd a Hongkong melletti Shenzhen városában.

A második után pár nappal immmár a harmadik kínai projektjét mutatja be a bécsi Coop Himmelb(l)au. Wolf D. Prix világhódító műhelye egy négy felhőkarcolóból álló komplexum egyik 200 méter magas tornyáért felel majd a Hongkong melletti Shenzhen városában.

120130601-27858-dblzpv.gallery

Az Arata Isozaki vezette zsűri a Morphosis, a Steven Holl Architects, Hans Hollein, az MVRDV és az FCJZ Atelier mellől választotta ki a hatodikként induló Coop himmelb(l)au tervét a jövendőben a China Insurance Group székházának helyt adó C-toronyhoz. Az épületkomplexum Shenzhen üzleti negyedének új központja lehet, ezért a tornyok mindegyikét roppant gondossággal formálják meg.

A Coop megközelítőleg kétszáz méter magas tornya 49 emeletes lesz, alaprajza pedig egy negyven méter oldalhosszúságú négyzet. Az építésziroda a kiírásnak megfelelően szigorúan elkülönítette a publikus és a privát funkciók: előbbeik az épület talapzati részében, utóbbiak, azaz az irodák a felsőbb emeletekn kaptak helyet. Az épület közepén, a toronytestet körülölelő „gyűrűben” rendezvénytermeket, kertet és pihenőhelyiségeket építenek.

Az épület kétrétegű homlokzatot kap; a külső héj nemcsak a jobb belső hőmérsékletért felel, de napelemeket építenek bele, valamint felszerelik a szélerősséget csökkentő panelekkel is. A homlokzat felületén multimédiás munkák megjelenítésére is lehetőség nyílik majd. A természetes ventiláció és a megújuló energiaforrások együttes használata környezetbarát működtetést tesz lehetővé.

A shenzheni toronyház a Coop Himmelb(l) harmadik kínai munkája az ugyanitt épülő kortárs művészeti múzeum és a Dalian kikötővárosba tervezett, nemrég bemutatott konferenciaközpont mellett.

építészet, kína, torony, felhőkarcoló, coop himmelb(l)au, magasház, terv, shenzhen, osztrák építészet Icon_print

Coop Himmelb(l)au: A China Insurance Company székháza, Shenzhen

Coop Himmelb(l)au: A China Insurance Company székháza, Shenzhen

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317