Logomain

Leállt Dél-Amerika legmagasabb tornyának építése

By Kovács Dániel 2009. február 17. 15:17

szerk at hg dot hu

22 emeletnél megállították a 2006 óta épülő, hatvan emeletesnek tervezett santiagói Torre Gran Costanera építését. A felhőkarcoló, amelyet a malajziai Petronas-ikertornyokért is felelős Pelli Clarke Pelli tervezett, nemcsak Chile, de az amerikai kontinens egész déli fertályának legmagasabbja lesz, ha elkészül. A jelenlegu gazdasági helyzetben azonban a fejlesztőnek nincs pénze a folytatásra. <br/>

22 emeletnél megállították a 2006 óta épülő, hatvan emeletesnek tervezett santiagói Torre Gran Costanera építését. A felhőkarcoló, amelyet a malajziai Petronas-ikertornyokért is felelős Pelli Clarke Pelli tervezett, nemcsak Chile, de az amerikai kontinens egész déli fertályának legmagasabbja lesz, ha elkészül. A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban a fejlesztőnek nincs pénze a folytatásra.

Pelliclarkepelli20130601-27858-33rb2.gallery

A háromszáz méter magas tornyot a Costanera Center nevű üzleti és kereskedelmi központ ékkövének szánják; az épületben két hipermarket, két luxushotel és egy hat emelet magas bevásárlóközpont is helyet kapna. A befejezést eredetileg 2010-r0 tervezték, de 22 emelet magasságban nemrég leállították a munkát.

Az argentín születéső César Pelli irodájának ez már a második rossz hír egy héten belül: nemrégen a texas-i Austin városában építeni tervezett Museum Tower nevű komplexumukat halasztották el. A harmincemeletes magasházat ez év végén kezdték volna építeni 2011-es átadással, de a befektető még az alapkőletételt is lefújta.

építészet, torony, felhőkarcoló, cesar pelli, chile, gazdasági válság, césar pelli, pelli clarke pelli, santiago Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317