Logomain

300 méteres tornyot terveznek a terrorsújtotta Mumbai-ban

By Kovács Dániel 2009. február 13. 11:13

szerk at hg dot hu

A 2008 novemberében lezajlott terrorakció után a jövőbe vetett hitet jelképezheti az ország legmagasabbjának szánt torony.

Háromszázegy méteres felhőkarcoló terveit mutatták be Mumbaiban, amely lassan magához tér a 2008 novemberében lezajlott terrorista-akció okozta sokkból. A korábban Bombay néven ismert Mumbaiban, amely a világ második legnépesebb városa és a tíz legfontosabb kereskedelem központ egyike, a jövőbe vetett hitet jelképezheti az ország legmagasabbjának szánt, természetesen terrorbiztos felhőkarcoló.

India20130601-27858-breca6.gallery

A terveket az a Reza Kabul készíti, aki a 2000-ben szintén országos rekorderként felépült, 161 méteres mumbai Shreepati Arcade tervezéséért is felelt. Bár utóbbi magasságát már túlszárnyalták, a maga háromszáz méteres magasságával a Shreepati Skies (más források szerint Shreepati Heights – a két toronyban a fejlesztő Shreepati Group a közös) abszolút rekorder lenne Indiában.

Az építész csak „táncoló hölgy”-ként emlegeti a tornyot, amelynek formájába saját bevallása szerint egy fején vizeskorsót egyensúlyozó nő alakját mintázta. A hasonlatot a torony szélessége és magassága közti 1:10-es aránnyal magyarázzák, amely szokatlanul kecsessé teszi az épületet.

A toronynak a jelenlegi állás szerint 81 emelete lesz, és 126 luxusapartmannak ad majd helyet, amelyek mindegyikét külön tervezi a vezető építész, nem egy esetben saját uszodákkal. Az épületben színházterem és helikopterleszálló is helyet kap. A terrorbiztos betonfalakkal kiképzett talajszinti homlokzatok mögött hétemeletnyi parkolót rejtenek el. Az indiai környezetvédelmi előírásoknak megfelelendő, az épület újrahasznosítja majd a területre hulló esővizet és a termelődő szennyvizet is. Az építkezés a tervek szerint körülbelül öt évet vesz igénybe.

építészet, felhőkarcoló, india, magasház, mumbai, reza kabul, bombay Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317