Logomain

Lakjon fejedelmi módon egy fa tetején!

By Rénes Judit 2009. február 10. 15:41

szerk at hg dot hu

Könnyű üvegkocka formájában összkomfortos házikót költöztet az észak-svéd vidékre Bolle Tham és Martin Videgård Hansson, de nem szokványos módon, ugyanis a kunyhó a fa törzséről függ alá. A neves építészek egyelőre koncepció szintjén létező, alumíniumszerkezetes erdei szállója tükröző felületével észrevétlenül simul bele a környezetbe, furnérlemezből kialakított belseje pedig a kényelmes szállás mellett körpanorámát, konyhát, fürdőszobát, sőt tetőteraszt kínál lakójának.

Tree120130601-27858-1rqrw14.gallery

A mértani testek költői alkalmazásáról ismert, nemzetközi presztízsű svéd iroda, a Tham Videgård Hansson újfent egyszerre izgalmas és megnyugtató épületet tervezett, amely esélyes a megvalósulásra. A modernista és a kortárs skandináv építészet stílusjegyeit ötvöző, spirális belső terű és ihletett atmoszférájú  kalmari múzeumukat jelölték az első Világépítészeti Fesztiválra, valamint decemberben az Európai Unió legrangosabb építészeti elismerésének számító Mies van der Rohe-díjra is. 

Most a svédek énképét és életformáját alapvetően meghatározó természetben alkottak különlegeset: az ország északi, fenyőerdők jellemezte vidékére terveztek civilizációs komfortérzést nyújtó éjjeli menedéket úgy, hogy közben megmaradjon a szabadság autentikus érzése is. Könnyű alumíniumszerkezetes, 4x4x4 méteres Harads nevű kockaházukat a fa törzséről függesztik alá, a falakat pedig kívül tükör-, belül teljesen átlátszó üveggel burkolták.

A kötélhágcsón megközelíthető erdei szálló így a környezet részéve válik, viszont a vendég zavartalan élvezheti a látványt. A kompakt kivitelű függőkunyhóban kétszemélyes ágy, konyha és fürdőszoba gondoskodik a kényelemről, ám az igazi bónuszt a tetőterasz jelenti, ahol egyedülálló módon lehet élvezni a természet és az ember ritka harmóniáját.

építészet, szálloda, svédország, skandinávia, bolle tham, martin videgard hansson, tham videgard hansson, erdei, harads, menedékház Icon_print

A Tham Videgard Hansson egyedülálló erdei szállója

A Tham Videgard Hansson kompakt és összkomfortos kockaháza beleolvad az erdőbe

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317