Logomain

Politikai csaták dúlnak az izraeli Fehér Ház körül

By Kovács Dániel 2009. február 9. 13:16

szerk at hg dot hu

Egyik utolsó intézkedéseként a az izraeli kormánypárt rábólintott a jeruzsálemi miniszterelnöki központ 650 millió sékeles beruházására, amelyet még Benjamin Netanyahu indított útjára 1996-ban. Netanyahu, aki a február 10-i választások elé mint az ország legnépszerűbb politikusa tekint, bejelentette: kormányra kerülése esetén az első intézkedése az lesz, hogy felfüggeszti a gazdasági válság idején abszurdnak számító beruházást. <br/>

Egyik utolsó intézkedéseként a az izraeli kormánypárt rábólintott a jeruzsálemi miniszterelnöki központ 650 millió sékeles beruházására, amelyet még Benjamin Netanyahu indított útjára 1996-ban. Netanyahu, aki a február 10-i választások elé mint az ország legnépszerűbb politikusa tekint, bejelentette: kormányra kerülése esetén az első intézkedése az lesz, hogy felfüggeszti a gazdasági válság idején abszurdnak számító beruházást.

Knesset20130601-27858-1lvjy5l.gallery

Netanyahunak rótta fel az izraeli miniszterelnöki hivatal egy munkatársa a múlt héten, hogy a parlament egyik utolsó döntéseként áldását adta az „izraeli Fehér Házként” is emlegetett kormányzati beruházásra. A hivatalnok szerint 1996-ban Netanyahu miniszterelnökként maga indította el a projektet, tisztában volt a forintban több mint 36 milliárdra rúgó, a jelenleg két helyszínen található miniszterelnöki hivatalnak és rezidenciának közös otthont biztosító beruházás költségeivel, sőt, szerepet játszott a tervező, Ram Karmi kiválasztásában is. Karmi egyébként a legnevesebb izraeli építészek egyike, részt vett a Knesszet épületének tervezésében, és több fontos díjat nyert el.

Az izraeli Miniszterelnöki Hivatal szerint Netanyahu pálfordulása tisztán politikai jellegű. A Likud vezetője azonban kijelentette: a jelenlegi gazdasági krízis idején nem engedheti meg magának az ország ezt a beruházást, így kormányra kerülése esetén az első intézkedés lesz a projekt leállítása. A parlamenti voksoláson egyébként négy miniszter hasonló okok miatt támadta a javaslatot.

építészet, jeruzsálem, izrael, ram karmi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317