Logomain

Rakétaként emelkednek a londoni olimpia költségei

By Kovács Dániel 2009. február 5. 20:17

szerk at hg dot hu

Hónapról hónapra nőnek a londoni olimpiai létesítmények beruházási költségei. Csak a központi stadion ára 22 millió fonttal nőtt az elmúlt hat hónapban – jelentette be a brit kormány február ötödikén. Ez a mai árfolyamon majdnem hét és fél milliárd forintot jelent. A többi létesítmény költségei is meredeken emelkednek, bár a beruházók szerint egy darabig ki lehet egyensúlyozni az árnövekedést. <br/>

Hónapról hónapra nőnek a londoni olimpiai létesítmények beruházási költségei. Csak a központi stadion ára 22 millió fonttal nőtt az elmúlt hat hónapban – jelentette be a brit kormány február ötödikén. Ez a mai árfolyamon majdnem hét és fél milliárd forintot jelent. A többi létesítmény költségei is meredeken emelkednek, bár a beruházók szerint egy darabig ki lehet egyensúlyozni az árnövekedést.

Hoksport_newolympicimage_x20130601-27858-4vwctp.gallery

A 2007 szeptemberében közzétett eredeti büdzséhez képest ma már 43 millió fonttal kerül többi a 2012-es londoni olimpiára készülő központi stadion. Felépítésének költsége így eléri az 547 millió fontot – tette közzé a kultúráért, médiáért és sportért felelős brit kormányzati szervezet. Az Evening Standard szerint a költségnövekedésért a tervezés elhúzódása és a megfelelő versenyeztetés hiánya okolható. A stadion felépítésére mindössze egyetlen kivitelező, a Robert McAlpine jelentkezett. Az építkezés jelenleg a tetőelemek behelyezésénél tart; az ötszáz munkás száma a belső kialakításának megkezdésével hétszázra növekszik majd.

A titkárság szóvivője azt is közölte: a Zaha Hadid tervezte sportközpont kivitelezési költsége 251 millióra, a többi létesítményé 446 millióra nőtt. A költségnövekedésben itt is szerepet játszik az állami szerepvállalás, több létesítményre ugyanis egyszerűen nem találtak magánbefektetőt. A kormányzat azzal igyekszik nyugtatni a brit kedélyeket, hogy az elmúlt fél évben eszközölt 193 millió fontnyi megtakarítás fedezte a költségek emelkedését.

építészet, egyesült királyság, nagy-britannia, london, olimpia, 2012, londoni olimpia, anglia Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317