Logomain

A gázai konfliktus dacára felépül az első palesztin ökováros

By Rénes Judit 2009. január 29. 13:14

szerk at hg dot hu

A Gázai övezetben kiéleződött konfliktus ellenére belevágnak Ramallah közelében az első tervezett palesztin város, Ravabi építésébe. A katari pénzből finanszírozott, 240 millió fontért létesülő környezetbarát települést a brit olimpiai parkot jegyző EDAW iroda tervezi.

A Gázai övezetben kiéleződött konfliktus ellenére belevágnak Ramallah közelében az első tervezett palesztin város, Ravabi építésébe. A katari pénzből finanszírozott, 240 millió fontért létesülő környezetbarát települést a londoni olimpiai parkot jegyző EDAW brit irodája tervezi.

Rawabi028520130601-27858-2h0tu8.gallery

A beruházó a politikai helyzettől függetlenül nem adja fel a ciszjordániai palesztin ökováros építését, és közzétette, hogy a fejlesztésbe bevonta a Faber Maunsell mérnöki tanácsadó céget, a beépítési terv elkészítésével pedig az EDAW irodát bízta meg. A 30 ezer lakosnak otthont adó Ravabi egyúttal az első tervezett település lenne a megszállt területeken, ahol új iskolák, mecsetek és közkönyvtárak épülnének. 

A kivitelezést idén májusban kezdenék el, jóllehet a munkát megnehezítheti az Izrael és Palesztina között súlyosbodó feszültség. A Faber Maunsell szakemberei felelnek a mérnöki munkálatokért, az útépítésért és a fenntartható működésért, ami magában foglalja az esővízgyűjtő és a szennyvízkezelő rendszer kialakítását is. Ravabiba tömegközlekedési infrastruktúrát, zöld köztereket és megújuló energia-felhasználást, köztük anaerob komposztálást, koncentrált napenergia-technológiát és földhőfűtést terveznek.

Ravabit a Bayti helyi fejlesztő építi a londoni Chealsea Barracks-ot és Renzo Piano Üvegszilánkját, Nagy-Britannia legmagasabb felhőkarcolóját is finanszírozó katari Diar ingatlanbefektető anyagi támogatásával. A brit irodák örülnek, hogy a megbízás révén példaértékű települést hozhatnak létre, ugyanis a palesztin városokban elkeserítő a házak minősége. Az előkészítés során mind az izraeli, mind a palesztin hatóságokkal eredményesen tárgyaltak.

építészet, izrael, ökováros, palesztina, gázai övezet, ciszjordánia, ramallah, ravabi, bayti, diar, fauber mansell, edaw Icon_print

Ravabi lesz az első tervezett és környezetbarát palesztin település

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317