Logomain

Megújulhat New Orleans hurrikán sújtotta nagykórháza

By Kovács Dániel 2009. január 28. 20:11

szerk at hg dot hu

A világszerte jelentős beruházásokban résztvevő brit építésziroda, az RMJM segítségével újulhat meg New Orleans központi kórháza. A Charity Hospital art-deco toronyépületét, amely a Katrina hurrikán óta üresen áll, az elmúlt időszakban komolyan fenyegette a lebontás veszélye, a város vezetése ugyanis új kórház építésében gondolkodott. <br/>

A világszerte jelentős beruházásokban résztvevő brit építésziroda, az RMJM segítségével újulhat meg New Orleans központi kórháza. A Charity Hospital art-deco toronyépületét, amely a Katrina hurrikán óta üresen áll, az elmúlt időszakban komolyan fenyegette a lebontás veszélye, a város vezetése ugyanis új kórház építésében gondolkodott.

Charity120130601-27858-130u40x.gallery

A hivatalos adatok szerint New Orleans-ban ma negyedével kevesebb kórházi férőhely van, mint a Katrina hurrikán előtt; ezer főre kevesebb mint két ágy jut. A város vezetése a pusztítás óta új központi kórház építését fontolgatja, mert az Egyesült Államok legrégebbi kórháza, a Charity Hospital otthonát nem tartották helyreállíthatónak. A skót RMJM azonban, amely többek között a szentpétervári Gazprom-városnegyeden vagy nagyszabású glasgow-i projekteken is dolgozik, épp ellenkezőleg gondolja.

Az RMJM a Foundation for Historical Louisiana megbízásából elkészített tanulmányban azt állapítja meg, hogy a Charity történelmi tömbje nemcsak gazdaságosan helyrállítható, de minden lehetőség megvan arra is, hogy szupermodern gyógyító központtá váljon. Az iroda nemcsak a Charity központi épületének helyreállításán fáradozik, de hosszútávú fejlesztési tervet készítettek több egészségügyi intézmény, például a louisiana-i rákkutató központ és a Tulane University gyógyszerészeti kara számára is.

Louisiana állam szenátora, David Vitter már támogatásáról biztosította az elképzelést. Ha a város vezetését is sikerül meggyőzni, a város legnagyobb, a Katrina óta üresen álló építészeti emléke újulhat meg néhány éven belül.

építészet, rmjm, usa, egyesült államok, new orleans, kórház, charity hospital Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317