Logomain

Galériát épít George Michael

By Kovács Dániel 2009. január 13. 19:56

szerk at hg dot hu

Bár a sajtóba többnyire rekordösszegű gázsival jutalmazott fellépései nyomán került be, a neves brit popénekes, George Michael mecénási szerepben is aktív volt 2008-ban. Nemrég bejelentette, hogy saját, kétszáz millió dollárt meghaladó értékű kollekcióját egy újonnan épülő galériában mutatja be a texas-i Dallasban. <br/>

Bár a sajtóba többnyire rekordösszegű gázsival jutalmazott fellépései nyomán került be, a neves brit popénekes, George Michael mecénási szerepben is aktív volt 2008-ban. Nemrég bejelentette, hogy saját, kétszáz millió dollárt meghaladó értékű kollekcióját egy újonnan épülő galériában mutatja be a texas-i Dallasban.

Goss_michael20130601-27858-1xngl42.gallery

A helyszín ötlete az énekes élettársától, a Texas-ban született Kenny Goss-tól ered. A pár tizenegy éve gyűjt kortárs műalkotásokat, és mára több mint félezer darabot számláló kollekciójuk olyan nevekkel büszkélkedhet, mint Damien Hirst, Chris Ofili, Gilbert & George vagy Michael Craig-Martin. A brit képzőművészet népszerűsítésére 2007 júniusában hozták létre Dallas-ban a Goss-Michael Foundation-t, amely hatezer négyzetméteren kiállítóteret, kutatóközpontot és könyvtárat működtet, és az azóta eltelt időben több mint harmincezer dollárnyi ösztöndíjhoz is jutattatta a tehetséges diákokat.

Az alapítvány új, tízezer négyzetméteres székhelyét az eddig javarészt családi házakkal foglalkozó dallas-i Buchanan Architecture tervezi majd. Az eddiginél jóval nagyobb területen az állandó gyűjtemény bemutatása mellett utazó kiállítások befogadására is lehetőség nyílik. A látványterveket egyelőre nem mutatták be, mert mint az iroda munkatársa a The Art Newspaper-nek elmondta: a telek tulajdonjogának intézése folyik.

építészet, múzeum, usa, damien hirst, egyesült államok, galéria, dallas, kenny goss, george michael, buchanan architecture, chris ofili Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317