Logomain

Las Vegas is megsínyli a gazdasági válságot

By Kovács Dániel 2009. január 13. 11:21

szerk at hg dot hu

Visszavesznek a fejlesztők a kaszinók városa, Las Vegas legnagyobb szabású építkezésének lendületéből. A több felhőkarcolót és egy Daniel Libeskind tervezte bevásárlóközpontot magába foglaló CityCenter egy része nem épül meg, más részének átadását pedig halasztani kénytelenek. <br/>

Visszavesznek a fejlesztők a kaszinók városa, Las Vegas legnagyobb szabású építkezésének lendületéből. A több felhőkarcolót és egy Daniel Libeskind tervezte bevásárlóközpontot magába foglaló CityCenter egy része nem épül meg, más részének átadását pedig halasztani kénytelenek.

Osszkep20130601-27858-12d8c2t.gallery

Bár az építkezések jó ütemben haladnak, a Las Vegas legnagyobb léptékű épületegyüttesét fejlesztő CityCenter Holdings a minap mégis negatív bejelentést tett: A komplexum részét képező The Harmon Hotel & Spa megnyitását 2010 végére halasztják, míg az azonos nevű lakótömb felépítése elmarad a beruházásból. Utóbbi körülbelül kétszáz lakóegységet tartalmazott volna, amelyekből 88-ra már készen állt a szerződés. A pórul járt vevőknek a CityCenter más lakótornyaiban: a Mandarin Oriental Las Vegas-ban, a Vdarában vagy a Veer-toronyban kínálnak cserelakásokat.

Az építkezés megkurtításából és más megtakarításokból az ingatlancég összesen 600 millió dolláros költségcsökkenést remél. Ebből futhatja majd a kivitelezési hibák miatt elhalasztott Harmon Hotel & Spa átépítésére, valamint a többi lakótorony befejezésére. Ezeket a CityCenter többi létesítményével együtt 2009 szeptemberében tervezik átadni.

A CityCenter nemcsak hatalmas mérete miatt emelkedik ki Las Vegas folyamatban levő beruházásai közül, hanem a munkában résztvevő, neves építészek miatt is. Egy kaszinótornyot a malajziai Petronas-ikertornyokat is tervező Pelli Clark Pelli dolgozik, míg a Vdara-lakótömb a londoni Battersea-erőművet átépítő Rafael Vinoly munkája. A Daniel Libeskind keze nyomát magán viselő bevásárlóközpont bérlőinek listáját már korábban nyilvánosságra hozták, olyan nevekkel, mint a Louis Vuitton, a Tiffany & Co. vagy az Ermenegildo Zegna.

építészet, daniel Libeskind, usa, rafael vinoly, egyesült államok, pelli clarke pelli, las vegas, kaszinó Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317