Logomain

Hatvanas építésznő a cseh EU-elnökség reklámarca

By Kovács Dániel 2009. január 8. 14:43

szerk at hg dot hu

Az ország egyik legismertebb építésze, Eva Jiricna is szerepel a 2009 első felében zajló cseh EU-elnökség hivatalos reklámfilmjében. Az alig több mint félperces alkotásban külföldön is elismert cseh hírességek kaptak helyet, akik egy tipikusan helyinek tartott találmánnyal: a kockacukorral játszadoznak. <br/>

Az ország egyik legismertebb építésze, Eva Jiricna is szerepel a 2009 első felében zajló cseh EU-elnökség hivatalos reklámfilmjében. Az alig több mint félperces alkotásban külföldön is elismert cseh hírességek kaptak helyet, akik egy tipikusan helyinek tartott találmánnyal: a kockacukorral játszadoznak.

A cseh EU-elnökség reklámfilmje

Megédesítjük Európát – ez a június 30-ig tartó cseh elnökség hivatalos mottója. A 2008. decemberében bemutatott, különleges logó mellett januártól látható a cseh televíziókban a 12 millió koronás kampány részeként az a reklámfilm, amely a nevezetes esemény iránt kevésbé érdeklődőket hivatott megszólítani. A mottó aktualitását az adja, hogy a kockacukor a hagyományok szerint cseh találmány.

Az Alice Nellis rendezte filmecskében több cseh híresség szerepel egy asztal körül, a kockacukorral játszadozva. Jaromír Jágr hokijátékos, Petr Čech focista, Tereza Maxová modell, Libor Pešek karmester, Antonín Holý rákkutató és Darja Klimentová táncos mellett Eva Jiřičná, az ország egyik legismertebb építésze is látható, amint épp grandiózus várat emel a mokkacukrokból.

Az 1939-ben született Jiřičná a később a Future Systems révén világhírűvé vált Jan Kaplicky mellett a másik neves cseh építész, aki 1968-ban külföldre emigrált, és Londonban épített fel karriert. Richard Rogers irodájában dolgozva például szerepelt vállalt a ma már műemlékké nyilvánításra szánt Lloyd’s-székház belső tereinek kialakításában. A főleg belsőépítészeti munkáiról elhíresült építész a rendszerváltás után cseh földön is dolgozni kezdett, és mára számos munkája áll odahaza: az ő vezetésével épült újjá például a prágai királyi vár üvegháza a hegy oldalában. Jiřičná egyébként annak ellenére vállalt szerepet a kormányzati és uniós pénzekből készülő reklámfilmben, hogy korábban szolidaritását fejezte ki Jan Kaplicky-vel, miután a Future Systems pályázatnyertes nemzeti könyvtárának felépítését a Topolánek-adminisztráció hosszas viták után 2010-ig elhalasztotta.

építészet, csehország, eva jiricna Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317