Logomain

Cseh magazinban a modern magyar építészet

By Kovács Dániel 2009. január 7. 13:47

szerk at hg dot hu

A magyarországi építészettel foglalkozik a neves cseh szakmai magazin, az ERA21 legfrissebb, 2008/6 száma. Számos, részletesen bemutatott kortárs magyar ház mellett a lapszám jórészt hazai szerzők tanulmányainak segítségével kitér a 20. századi architektúra történetére is. <br/>

A magyarországi építészettel foglalkozik a neves cseh szakmai magazin, az ERA21 legfrissebb, 2008/6 száma. Számos, részletesen bemutatott kortárs magyar ház mellett a lapszám jórészt hazai szerzők tanulmányainak segítségével kitér a 20. századi architektúra történetére is.

Era2120130601-27858-1tofi8z.gallery

Az ÚJ! címmel megjelent magyar lapszámot Kádár Bálint, a Kortárs Építészeti Központ kurátora szerkesztette Osamu Okamura főszerkesztő felkérésére. A részletesen bemutatott kortárs épületek az elmúlt évek hazai termésének javát képviselik. Golda János debreceni egyetemépülete, a t2a építésziroda Kopaszi-gáti beépítése, az Alföldi György – Sárkány Csilla – Kolossa József tervezésében megvalósult Kesztyűgyár Közösségi Ház, Kis Péter Práter utcai bérháza, a 3h építésziroda győri Audi-pavilonja, Karácsony Tamás és a minusplus architects csornai iskolája, az ÚJ IRÁNY Millenáris-parkja, a sporaarchitects metrómegállója, illetve a Skardelli György vezetésével felépült új Budapest Sportaréna szerepelnek a bemutatott épületek közt.

Az épületbemutatásokon túl tanulmányok vázolják fel a magyar építészet 20. századi történetének érdekes aspaketusait és korszakait. A szerzők között Szemerey Samu, Kádár Bálint, Polyák Levente, Simon Mariann, Vendula Hnídková és Hajdú Virág mellett Kovács Dániel, a hg.hu szerkesztője is publikál, a hatvanas-hetvenes évek építészetének mai helyzetéről.

építészet, kovács dániel, kádár bálint, era21, osamu okamura, sajtó magyarország, szemerey samu, hajdú virág, bits&beats Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317