Logomain

Arab pénzből épül Britannia legmagasabb tornya

By Kovács Dániel 2008. december 29. 10:13

szerk at hg dot hu

Egy katari befektetőtársaság társult a londoni Üvegszilánk-tornyot építő konzorciumhoz, biztosítva ezzel a beruházás szilárd anyagi hátterét. Az olasz Renzo Piano által tervezett Üvegszilánk-felhőkarcoló a maga 310 méterével az Egyesült Királyság legmagasabb építménye lesz, ha 2012-re elkészül. <br/>

Egy katari befektetőtársaság társult a londoni Üvegszilánk-tornyot építő konzorciumhoz, biztosítva ezzel a beruházás szilárd anyagi hátterét. Az olasz Renzo Piano által tervezett Üvegszilánk-felhőkarcoló a maga 310 méterével az Egyesült Királyság legmagasabb építménye lesz, ha 2012-re elkészül.

London_uvegszilank20130601-27858-b1pp4m.gallery

A Quatari Diar állami tulajdonú befektetőtársaság anyagi támogatására, amelynek pontos kondícióit nem hozták nyilvánosságra, azért lehetett szükség, mert a gyengélkedő gazdaság miatt Britanniában az utóbbi években több nagyberuházást is lefújni kényszerültek; legutóbb például Piano egykori, a Pompidou-központ felépítésében részt vállalt kollégája, Sir Richard Rogers egyik londoni felhőkarcolójáról jelentették be, hogy kivitelezését felfüggesztik. Az Üvegszilánk felépítésének teljes költsége eléri a kétmilliárd fontot, ám a háttér a katari partnerrel biztosnak látszik.

A brit befektető, az LBQ azt is közzétette, hogy a torony mellett egy kisebb épületet is emelnek London Bridge Place néven, és a bontások befejeztével 2012-re minden elkészülhet. Az UNESCO London világörökségi városképéért aggódva egyébként nemrég az építkezés felülvizsgálatára kérte az azt engedélyező városi hatóságokat.

építészet, torony, felhőkarcoló, egyesült királyság, renzo piano, nagy-britannia, london, anglia, üvegszilánk Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317