Logomain

Közpénzből épül a londoni olimpia médiaközpontja

By Kovács Dániel 2008. december 23. 13:25

szerk at hg dot hu

Teljes egészében közpénzből finanszírozzák a 2012-es olimpiai játékok médiaközpontjának 300 millió fontos költségét – jelentette be a játékok előkészítését felügyelő brit szervezet elnöke. John Armitt elmondta: az eredetileg magántőke bevonásával felépíteni tervezett létesítmény iránt egyszerűen nincs érdeklődés a befektetők részéről. <br/>

Teljes egészében közpénzből finanszírozzák a 2012-es olimpiai játékok médiaközpontjának 300 millió fontos költségét – jelentette be a játékok előkészítését felügyelő brit szervezet elnöke. John Armitt elmondta: az eredetileg magántőke bevonásával felépíteni tervezett létesítmény iránt egyszerűen nincs érdeklődés a befektetők részéről.

London_olimpia20130601-27858-1wrckj8.gallery

A korábbi pénzügyi problémák után már nem is kelt feltűnést a brit médiában a hír, miszerint az olimpiai médiaközpontot az adófizetők fogják finanszírozni. Pedig korábban az olimpiai miniszter több létesítmény szükségességének felülvizsgálatát kezdeményezte, és csökkentették az olimpiai falu méretét is. A magánszféra nem enyhülő gondjait jelzi a mostani bejelentés: a médiaközpont eredetileg az Igloo ingatlanbefektető részleges finanszírozásával készült volna, ám a cég nem talált hitelezőt a beruházáshoz. Partnere visszalépése ellenére a beruházás kivitelezését pályázaton elnyerő Carillion marad a médiaközpont építője.

Az olimpiára érkező húsz-huszonötezer főnyi újságíró, fotós és tévés stáb hátterét biztosító médiaközpontról 2008 elején derült ki, hogy az eredetileg tervezett 134 millió fontos összeg többszörösébe fog kerülni. Költségcsökkentési okokból novemberben bejelentették, hogy az épület többtucatnyi bárja és étterme nem épül meg; ehelyett a médiamunkások egy, a szomszédos telken felhúzott nagyméretű sátorban étkezhetnek. A kormányzat jelenleg háromszáz millió fontra becsüli az építkezés költségeit. A terveken a BBC médiaközpontját is felépítő, valamint az olimpiai falu rendezési tervének készítésében közreműködő Allies & Morrison építésziroda dolgozik.

John Armitt az Olympic Delivery Authority képviseletében jó híreket is közölt: az egymilliárd fontba kerülő olimpiai falu lakásainak harminc százaléka elővételben elkelt, így lesz forrás a kivitelezésre.

építészet, egyesült királyság, olimpia 2012, nagy-britannia, london, londoni olimpia, allies & morrison Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317