Logomain

Újabb beruházás úszott el a brit tengerparton

By Kovács Dániel 2008. december 20. 14:33

szerk at hg dot hu

Túlságosan dubajosnak találta az angliai Brighton városvezetése a legújabb, nagyméretű ingatlanfejlesztés terveit, így visszadobták. Idén ez már a második komoly befektetői kudarc a népszerű üdülővárosban, ahol tavasszal egy Frank Gehry által tervezett komplexum csődjét jelentették be. <br/>

Túlságosan dubajosnak találta az angliai Brighton városvezetése a legújabb, nagyméretű ingatlanfejlesztés terveit, így visszadobták. Idén ez már a második komoly befektetői kudarc a népszerű üdülővárosban, ahol tavasszal egy Frank Gehry által tervezett komplexum csődjét jelentették be.

Marina_point20130601-27858-2emf5d.gallery

A tanácsnokok 9-3 arányban szavazták le az Allies & Morrison által készített terveket. Az építésziroda hat épületben, köztük egy 28 emeletes toronyban helyezte el a befektető által kívánt 1300 lakást és üzleteketet. A városvezetés ezt a koncepciót találta túlzottnak. „Úgy nézett ki, mint egy mini-Dubai” – nyiltakozta Carol Theobald tanácsnok a BD Online-nak.

A hivatal hiányolta a környezetbarát energiaforrásokat, a beépítési határok betartását, és kevesellték a családokra szabott lakásokat. A Marina Point névre keresztelt beruházás befektetője csalódottságát fejezte ki a döntés után, mivel a tervek kidolgozására három évet fordítottak, számos konzultáción bevonva a helyi lakosokat is.

Idén ez már a második komoly beruházási csőd Brighton-ban. Korábban a Frank Gerhy bevonásával tervezett, nagyszabású lakó- és szabadidős komplexum építését fújták le, miután visszalépett a tervező és a fő finanszírozó is.

építészet, egyesült királyság, nagy-britannia, anglia, brighton, allies & morrison Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317