Logomain

Építész a legjelesebb magyarok közt

By Kovács Dániel 2008. december 7. 20:14

szerk at hg dot hu

Novák István, az ópusztaszeri Feszty-körkép épületének tervezője nyerte a december 5-én átadott Prima Primissima díjat az építészeti kategóriában. A 2003-ban alapított elismerés másik két díjazottja Callmeyer Ferenc és Török Ferenc lettek.

Novák István, az ópusztaszeri Feszty-körkép épületének tervezője nyerte a december 5-én átadott Prima Primissima díjat az építészeti kategóriában. A 2003-ban alapított elismerés másik két díjazottja Callmeyer Ferenc és Török Ferenc lettek.

Novak_istvan20130601-27858-28qpmn.gallery

Novák István 1938-ban született és 1961-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. Jóllehet budapesti származású, életét az Alföld komplex fejlesztésének szentelte. A hatvanas évektől részt vett Békés, Mezőberény, Gyula és Orosháza városközpontjának tervezésében, amely munkák kapcsán számos elismerésben részesült. Oktatási és középületek sorát emelte a régióban; a legkiemelkedőbbek közé tartozik a Feszty-körkép ópusztaszeri védőépülete, és a bajai Német Nemzetiségi Központ. Az elmúlt években a romániai Brassóban és a szlovákiai Ajnácskőn római katolikus templomokat épített. 1988-tól Szarvas, majd 1995-től Szeged főépítészeként dolgozott; 1990 óta saját irodát működtet.

Novák István mellett az építészeti kategória Prima-díjait nyerték el Callmeyer Ferenc és Török Ferenc építészek.

A Prima Primissima Díjat, valamint az azonos nevű alapítványt 2003 nyarán hozta létre Demján Sándor, a TriGránit Rt. elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségének közreműködésével. A magándíj célja, hogy pártoktól függetlenül és politikától mentesen támogassa és fejlessze a magyar tudományos, művészeti és kulturális életet, őrizze a magyar értelmiség eredményeit, értékeit. A Prima Primissima eddigi építész-díjazottjai Makovecz Imre, Bán Ferenc, Csete György, Osskó Judit és Finta József voltak.

építészet, magyarország, novák istván, prima primissima Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317