Logomain

A gazdasági válság áldozata lett Oroszország legmagasabb tornya

By Kovács Dániel 2008. november 26. 09:46

szerk at hg dot hu

Az Oroszország gazdasági fejlődésének szimbólumaként beharangozott, hatszáz méter magasra nyúló Russia Tower elhasalt a gazdasági krízis miatt: átadásának többszöri elhalasztása után most felfüggesztették az építkezést. Még ha lenne is pénz befejezni az épületet, nem tudnának mihez kezdeni vele – nyilatkozta a befektető ingatlanmágnás, Salva Csigirinszkij, akit az ország leggazdagabbjai közé sorolnak. <br/>

Az Oroszország gazdasági fejlődésének szimbólumaként beharangozott, hatszáz méter magasra nyúló Russia Tower elhasalt a gazdasági krízis miatt: átadásának többszöri elhalasztása után most felfüggesztették az építkezést. Még ha lenne is pénz befejezni az épületet, nem tudnának mihez kezdeni vele – nyilatkozta a befektető ingatlanmágnás, Salva Csigirinszkij, akit az ország leggazdagabbjai közé sorolnak.

120130601-27858-1ctikzy.gallery

A hatszáz méteres üveg-acél óriás Moszkva történelmi belvárosától nem messze a londoni Canary Wharf-ra és a párizsi La Défense-ra adott válasz lett volna, úgy tűnik azonban, csak egy keserű lábjegyzet marad az orosz főváros históriás könyveiben. Bár a tervezőiroda a minap még nem tudott róla, a befektetést irányító Salva Csigirinszkij a minap a Reuters hírügynökségen keresztül kürtölte világgá: a projektet pénzhiány miatt felfüggesztik. „Alan Greenspan-nek és George Bush-nak lehet megköszönni” – kommentálta Csiriginszkij a történteket.

A 118 emeletes moszkvai torony ezzel előkelő társaságba került: az elmúlt hónapokban az Amerikából kigyűrűző válság hatására olyan beruházások leállítását jelentették be, mint két leeds-i lakótorony, Sir Richard Rogers londoni felhőkarcolója, vagy a U2 dublini magasháza. Utóbbi szintén a Foster & Partners tervei alapján épülne. Az iroda még két beruházásban vesz részt a grúz származású milliárdos, Csigirinszkij oldalán: ezek a moszkvai Zariadje-negyed, amelyet ugyancsak több támadás ért, és a szentpétervári New Holland Island. Sorsukról a befektető nem nyilatkozott.

építészet, torony, felhőkarcoló, moszkva, oroszország, norman foster, foster & partners, magasház, russia tower Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317