Logomain

Doboztorony épül New York-ban

By Kovács Dániel 2008. november 24. 12:45

szerk at hg dot hu

Hogy függetlenül a japán SANAA nemrég átadott múzeumépületétől vagy sem, nem tudjuk, de a brit Foster & Partners a szomszédos tömbben hasonló dobozépületet kíván felhúzni a történelmi Bowery-n New York-ban. Az egyelőre tervezés alatt álló tömb egy londoni galéria helyi fiókjának adna otthont. <br/>

Hogy függetlenül a japán SANAA nemrég átadott múzeumépületétől vagy sem, nem tudjuk, de a brit Foster & Partners a szomszédos tömbben hasonló dobozépületet kíván felhúzni a történelmi Bowery-n New York-ban. Az egyelőre tervezés alatt álló tömb egy londoni galéria helyi fiókjának adna otthont.

Foster_bowery20130601-27858-avcja6.gallery

Még nincs egy éve, hogy átadták a japán SANAA New Museum-át, amelyet világszerte a múzeumépítészet korszakos alkotásaként ünnepeltek a kritikusok, ettől az épülettől csupán egy sarokra Sir Norman Foster-t bízták meg egy hasonló feladattal. Foster a japánokhoz hasonló megoldást talált a feladatra, ami nem csoda: a Bowery beépítése meglehetősen változatos, igazi kihívást jelentő összképet mutat.

A chelsea-i Sperone Westwater Gallery által megvásárolt tömb a 247 Bowery alatt jelenleg egy ötszintes, főhomlokzati tűzlépcsővel ellátott lakóház. A galéria ennek helyére tervez egy nagyjából kétszer olyan magas épületet. Az utcai homlokzat magassága változatlan maradna, efölött egy hátrahúzott tömb jelenne meg: ez a megoldás emlékeztet a leginkább a SANAA múzeumépületére. A homlokzatok egyelőre tervezési fázisban vannak; annyi bizonyosnak tűnik, hogy Foster elsősorban üveget használna.

A Bowery az elmúlt években kezd a New York-i művészeti élet meghatározó helyszínévé válni, amelyen nagyot lendított a New Museum of Contemporary Art ideköltözése. Itt működik többek között a magyar származású Gát János galériája, de itt épült a város egyik legzöldebb épülete, a Bowery Hotel is.

építészet, new york, sanaa, norman foster, foster & partners, bowery, new museum of contemporary art, doboztorony Icon_print

A Foster & Partners terve a New York-i Bowery-n készülő épülethez.

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317