Logomain

Kijelölte városfejlesztési tanácsadóit London polgármestere

By Rénes Judit 2008. november 17. 18:40

szerk at hg dot hu

Boris Johnson, London polgármestere kiválasztotta városfejlesztési és arculati tanácsadó testületének tagjait. Szakértőként Sir Richard Rogers, a Pritzker-díjjal is elismert világhírű építész, Sunand Prasad, a Brit Építészek Királyi Intézetének (RIBA) elnöke, Joyce Bridges, a Brit Örökségvédelmi Hivatal Tanácsadó Bizottságának elnöke és Roger Madelin, az Argent ingatlanfejlesztő vezérigazgatója segíti építészeti és tervezési kérdésekben a konzervatív városvezető munkáját.

Boris Johnson, London polgármestere kiválasztotta városfejlesztési és –arculati tanácsadó testületének tagjait. Szakértőként Sir Richard Rogers, a Pritzker-díjjal is elismert világhírű építész, Sunand Prasad, a Brit Építészek Királyi Intézetének (RIBA) elnöke, Joyce Bridges, a Brit Örökségvédelmi Hivatal Tanácsadó Bizottságának elnöke és Roger Madelin, az Argent ingatlanfejlesztő vezérigazgatója segíti építészeti és tervezési kérdésekben a konzervatív városvezető munkáját.

Rogers_x20130601-27858-14cxm42.gallery

Boris Johnson tanácsadó testületének felállításával meghozta a városfejlesztést és –arculatot érintő első fontosabb döntését. A jelek szerint nem mindenben szakít elődje, Ken Livingstone gyakorlatával, legalábbis az építészet és a tervezés terén: továbbra is számít az egyebek közt a Pompidou Központtal és a madridi Barajas repülőtérrel világhírűvé vált Sir Richard Rogersre, aki a munkáspárti ex-polgármester építészeti főtanácsadójának és a bizottság elnökének tisztét töltötte be. Az új testület feje viszont nem ő lesz, hanem Sir Simon Milton, a várospolitikáért és –tervezésért felelős főpolgármester-helyettes. Tagjai közé Rogers mellett Sunand Prasadot, a Penoyre & Prasad építésziroda egyik alapító tagját és a Brit Építészek Királyi Intézetének (RIBA) jelenlegi elnökét választották, akit a RIBA élén 2009 szeptemberétől Ruth Reed vált. 

A két neves építészen kívül Joyce Bridges, a Brit Örökségvédelmi Hivatal Tanácsadó Bizottságának elnöke és Roger Madelin, az Argent ingatlanfejlesztő vezérigazgatója segíti tanácsaival a városfejlesztési és –tervezési munkát. A szakértők részt vesznek a fővárosi urbanisztikai stratégia és a nagy volumenű beruházások kidolgozásában, valamint tájékoztatják a londoni arculatért felelős bizottságot és az agglomerációs hatóságot a legfontosabb fejlesztésekről. Az együttműködő grémiumok vezetői üdvözölték a döntést. Peter Bishop, az agglomerációs hatóság vezetője kijelentette: az új tanácsadó testület egyesíti a különböző szakterületek kiválóságait. 

Johnson hamarosan megalakítja a nagyobb létszámú városarculati tanácsadó fórumot is, amelynek az a feladata, hogy általános jellegű tanácsokat adjon a fenti testületnek és a Londoni Fejlesztési Ügynökségnek (LDA). A fórum tagjait nyilvános hirdetés útján toborozzák. A polgármester szándéka az, hogy a tapasztalt szaktekintélyek és a fiatalabb tehetségek bevonásával és álláspontjának ütköztetésével biztosítsa az új ötletek és friss gondolatok folyamatos utánpótlását, ami hosszú távon a brit főváros építészetének és infrastruktúrájának minőségét javítja egy „egy jobb, szebb és fenntarthatóbb város megteremtése céljából”.

design, építészet, városfejlesztés, london, boris johnson, urbanisztika, várostervezés, riba, városarculat, richard rogers, sunand prasad, joyce bridges, roger madelin Icon_print

Sir Richard Rogers Livingstone után Johnsont is segíti várostervezési és -fejlesztési tanácsaival

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317