Logomain

Befejeződött a Fashion Street kialakítása

By Kovács Dániel 2008. november 7. 10:40

szerk at hg dot hu

Másfél év után befejeződött a Deák Ferenc utca és környékének nagyszabású megújítása, azaz a Fashion Street kialakítása. A Belváros Önkormányzata és a fejlesztő Immobilia Cégcsoport törekvéseivel összhangban az épületek színvonalas rekonstrukciója után a felújított közterület is a Belváros értékeinek megőrzéséhez, méltó rangjának visszaadásához járul majd hozzá. A felújított utcákat kandeláberek, márványlapok és utcabútorok teszik még szebbé. Az Önkormányzat 55 százalékot, a magánbefektetők pedig 45 százalékot vállaltak magukra a beruházás finanszírozásából, melynek összköltsége mintegy 410 millió forint. Az ünnepélyes átadásra 2008. november 6-án került sor. <br/>

Másfél év után befejeződött a Deák Ferenc utca és környékének nagyszabású megújítása, azaz a Fashion Street kialakítása. A Belváros Önkormányzata és a fejlesztő Immobilia Cégcsoport törekvéseivel összhangban az épületek színvonalas rekonstrukciója után a felújított közterület is a Belváros értékeinek megőrzéséhez, méltó rangjának visszaadásához járul majd hozzá. A felújított utcákat kandeláberek, márványlapok és utcabútorok teszik még szebbé. Az Önkormányzat 55 százalékot, a magánbefektetők pedig 45 százalékot vállaltak magukra a beruházás finanszírozásából, melynek összköltsége mintegy 410 millió forint. Az ünnepélyes átadásra 2008. november 6-án került sor.

Modern_breitnem20130601-27858-jr1j81.gallery

Újabb szakaszához érkezett el Budapest Belvárosának fejlődése: Belváros-Lipótváros Önkormányzata, valamint az üzleti élet összefogásával a Fashion Street új külsőt – díszburkolatot, kandelábereket és utcabútorokat - kapott. 2008. november 6-án a fejlesztő Immobilia Cégcsoport a közterületet is a legmagasabb színvonalon adta át a nagyközönség számára. A területre néző lakóépületek (köztük a Pro Architectura díjjal jutalmazott Deák Palota) homlokzatai eredeti állapotban újultak meg; a Deák Ferenc utcai sarkon álló egykori Modern-Breitner áruház díszkivilágítást is kapott (a szerkesztő megjegyzése: az épület saroktornyának visszaépítése egyelőre sajnos várat magára).

A fejlesztésről 2007 májusában született együttműködési megállapodás az Önkormányzat, a fejlesztő Immobilia Zrt., valamint két neves szálloda, a Le Meridien Budapest és a Kempinski Hotel Corvinus között. A közös beruházás eredményeként mára a Deák Ferenc utcát, a Bécsi utcát, a Deák Ferenc teret és a Miatyánk utcát magába foglaló területen több mint 4100 négyzetméternyi nemeskő-díszburkolat került kialakításra. A felújított utcákat kandeláberek, márványlapok és utcabútorok teszik még szebbé. A környék nyugalmát süllyedő oszlopok telepítése biztosítja. 

Forrás: sajtóközlemény

budapest, városrehabilitáció, fashion street, belváros, V. kerület Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317