Logomain

Japán Ázsia legtehetségesebb építésze

By Kovács Dániel 2008. november 5. 13:35

szerk at hg dot hu

A japán Hitoshi Abe kapta a kalifornia egyetem építészeti és urbanisztikai tanszékének elismerését, az élenjáró ázsiai építészeknek adományozott SIA-Getz díjat. A kétévenként, Szingapúrban odaítélt elismerés harmincezer dolláros jutalommal annak a mesternek jár, aki munkájával innovatív módon, jelentősen befolyásolja Ázsia rohamosan változó építészeti arculatát. <br/>

A japán Hitoshi Abe kapta a kalifornia egyetem építészeti és urbanisztikai tanszékének elismerését, az élenjáró ázsiai építészeknek adományozott SIA-Getz díjat. A kétévenként, Szingapúrban odaítélt elismerés harmincezer dolláros jutalommal annak a mesternek jár, aki munkájával innovatív módon, jelentősen befolyásolja Ázsia rohamosan változó építészeti arculatát.

Hitoshi_abe20130601-27858-4o9m4z.gallery

Az 1962-ben született Abe mindössze két évtizedes pályafutása ellenére számos elismerést mondhat magáénak. 2001-ben, 2003-ban és 2005-ben két fontos japán díjjal, 2007-ben pedig az SSM/Kanno Museum épületéért World Architecture Award-dal jutalmazták. A kétéves periódust most megszakította a SIA-Getz, de ezt feltehetőleg sem a díjazott, sem a többek közt Will Alsop brit építészt a soraiban tudó zsűri nem bánja.

Hitoshi Abe 1989-ben a kaliforniai egyetemen szerzett építészdiplomát, és 1988-1992 között az osztrák Coop Himmelb(l)au Los Angeles-i irodájában dolgozott. Eztuán a japán Sendai-ban megalapította saját cégét, az Atelier Hitoshi Abe-t, és nemrég megnyitotta fiókirodáját is, ugyancsak Los Angeles-ben. Oktatóként is többéves múltat könyvelhet el: 1994-2007 között a sendai Tohoki Technológiai Intézetben tanított, ott, ahol 1993-ben megszerezte doktori fokozatát. 2007-ben nevezték ki a kaliforniai egyetem (UCLA) építészeti és urbanisztikai tanszéke professzorának.

építészet, díj, coop himmelb(l)au, will alsop, japán, hitoshi abe, sia-getz Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317