Logomain

Velencei kísérlet tükrökkel és pingvinekkel

By Rénes Judit 2008. szeptember 15. 15:18

szerk at hg dot hu

Radio-arbour1_x20130601-27858-1hd1g0x.gallery

Aether Architecture - Radio Arbour

Aleph02_x20130601-27858-nbpxe3.gallery

Aether Architecture: Aleph tükrös installáció Velencében

Reconfigurable-house_m20130601-27858-mfd7e.gallery

Aether Architecture - átkonfigurálható ház Velencében

Aleph08_m20130601-27858-1jvvqka.gallery

Aether Architecture - Aleph, a tükrös installáció

Radio-arbour1_m20130601-27858-1hn6a35.gallery

Aether Architecture - Radio Arbour

A Giardiniben rangos alkotók társaságában állítja ki az Aether Architecture Sorry for taking your mirrors című kísérleti installációját. A magyar Somlai-Fischer Szabolcs és a svéd Bengt Sjölén közös projektje mindennapos tárgyak újrahasznosításával mutat be egy innovatív, interaktív, reaktív és fizikai változékonysága révén multifunkcionális teret. <br/>

A Giardiniben rangos alkotók társaságában állítja ki az Aether Architecture Sorry for taking your mirrors című kísérleti installációját. A magyar Somlai-Fischer Szabolcs és a svéd Bengt Sjölén közös projektje mindennapos tárgyak újrahasznosításával mutat be egy innovatív, interaktív, reaktív és fizikai változékonysága révén multifunkcionális teret.

Somlai-Fischer Szabolcs (Adam Somlai-Fischer), az Aether Architecture építésze visszatérő vendég Velencében. A két évvel ezelőtti Re:Orient egyik főszervezőjeként, sőt, a négy évvel ezelőtti program résztvevő művészeként a Biennále világát már meglehetősen ismerő építészt ezúttal Aaron Betsky kurátor hívta meg azon negyven fiatal építész közé, akik külön tárlatukon az építészeti kísérletezés világába nyújtanak betekintést.

Az olasz pavilonban bemutatott innovatív projekt elkészítéséhez Bengt Sjölén svéd informatikai tervezővel és a Reorient csapatával társult Somlai-Fischer. Kiállítuk több részből áll. Az Aleph (eredeti kurátora Juha Huuskonen) tükrös és a Radio Arbour (a Somlai-Fischer koordinálta Reorient-csapat munkája) pingvines installációja a címadó Sorry for taking your mirrors poszterével együtt olyan új terek létrehozásáról szól, amelyek egyszerre high-tech és low-tech jellegűek, azaz interaktívak, reaktívak és fizikai változékonyságuk folytán multifunkcionálissá válnak az idő függvényében.

Ezek a terek ugyanakkor újrahasznosított mindennapos tárgyakból szerveződnek, amelyek a világon bárhol rendelkezésre állnak. Az alkotók érdeklődésének középpontjában az alacsony költségű, konfigurációra ösztönző és hívogató technológiai terek építészeti vizsgálata áll. Módszertanuk különböző diszciplinák képviselőinek egyenrangú hálózati együttműködésén alapul, akik saját értelmezésük szerint építészetkutatás tárgyává teszik vagy kulturális termékké alakítják a projekteket.

építészet, velencei biennálé, aether architecture, somlai-fischer szabolcs, adam somlai-fischer, bengt sjolen, aleph, sorry for taking your mirrors, kísérleti Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317