Logomain

Átadták Az Év Főépítésze és a Főépítészeti Életmű díjakat

By Rénes Judit 2008. szeptember 5. 14:14

szerk at hg dot hu

Dr. Aczél Péter okleveles építészmérnököt, Budavár főépítészét Főépítészi Életmű Díjjal tüntették ki, míg Berényi András okleveles építészmérnöknek, Újpest főépítészének ítélték oda Az Év Főépítésze Díjat 2008-ban. A díjakat kilencedik alkalommal osztották ki a szakma jeles képviselőinek.

Dr. Aczél Péter okleveles építészmérnököt, Budavár főépítészét Főépítészi Életmű Díjjal tüntették ki, míg Berényi András okleveles építészmérnöknek, Újpest főépítészének ítélték oda Az Év Főépítésze Díjat 2008-ban. A díjakat kilencedik alkalommal osztották ki a szakma jeles képviselőinek.

A Mosonmagyaróváron rendezett XIII. Országos Főépítészi Konferencián Philipp Frigyes, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke, Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár város polgármestere és Kitley Tibor, Mosonmagyaróvár város főépítésze adták át a 2000-ben Nagykanizsa Megyei Jogú Város és az Országos Főépítészi Kollégium által alapított díjakat.

Főépítészi Életmű Díjjal tüntették ki ki Dr. Aczél Péter okleveles építészmérnököt, Budapest I. ker. Budavár főépítészét, elkötelezett szakmai és emberi felelősséggel végzett több évtizedes főépítészi tevékenységéért, a főépítészi társadalom személyes és határozott képviseletéért, annak tudatosításáért, hogy a főépítészek közössége nem "léphető át."

Az Év Főépítésze Díjban részesült Berényi András okleveles építészmérnök, Budapest IV. ker. Újpest főépítésze, főépítészi pályájának magas színvonalú, egyenletes eredményeiért, elkötelezett emberi magatartásáért, kitartásáért és a szakmai közéletben vállalt aktív, olykor oppozíciót is biztonsággal vállaló szerepléséért.

Az első díjakat Nagykanizsán adta át a város polgármestere és főépítésze, valamint a Kollégium elnöke az V. Országos Főépítészi Konferencián 2000-ben. Ezt követte a VI. Gyulai, a VII. Pécsi és a VIII. Érdi, a IX. Sümegi, X. Pilisszentkereszt-Dobogókői, XI. Túristvándi, XII. Pápai Konferenciák Díj átadása. Eddig összesen tizenhatan részesültek a rangos szakmai elismerésben: 2000-ben Szilágyi István [† 2005. 12. 05.] és Zábránszkyné Pap Klára, 2001-ben Philipp Frigyes és dr. L. Szabó Tünde DLA [† 2004. 10. 15.], 2002-ben Gömöry János és Dr. Sersliné Kócsi Margit, 2003-ban Bodonyi Csaba DLA és Körmendy János, 2004-ben Beniczky Péter [Főépítészi Életmű Díj, † 2006. 08. 28.] és Sáros László DLA, 2005-ben Filippinyi Gábor [Főépítészi Életmű Díj] és Virányi István, 2006-ban Dr. Schneller István [Főépítészi Életmű Díj] és Béres István, 2007-ben Dr. Tóth Zoltán [Főépítészi Életmű Díj] és Salamin Ferenc.

építészet, 2008, főépítészi életműdíj, év főépítésze, aczél péter, berényi andrás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317