Logomain

Felülvizsgálnak több olimpiai létesítményt Londonban

By Kovács Dániel 2008. szeptember 3. 16:57

szerk at hg dot hu

A 2012-es londoni olimpiai játékok szervezéséért felelős brit miniszter, Tessa Jowell három tervezett létesítmény felülvizsgálatára két fel egy könyvelőirodát. Az olimpia körüli pénzügyi gondok könnyen jelentős kiadáscsökkentéssel járhatnak.

A 2012-es londoni olimpiai játékok szervezéséért felelős brit miniszter, Tessa Jowell három tervezett létesítmény felülvizsgálatára két fel egy könyvelőirodát. Az olimpia körüli pénzügyi gondok könnyen jelentős kiadáscsökkentéssel járhatnak.

Royal_artillery_barracks_x20130601-31141-m0wois.gallery

A lovas sportszámok 23 ezer fős Greenwich Park-i helyszíne, a lövészetnek otthont adó, 7500 fős Royal Artillery Barracks Woolwich-ben, valamint az olimpiai parkban épülő, 12 ezer fős kosárlabda-aréna az a három létesítmény, amelyeknek költségvetése felülvizsgálatra szorul Tessa Jowell szerint – írja a brit Building. Az olimpiai miniszter a KPMG könyvelőcéget bízta meg a munkákkal. Jowell szerint az építmények túl sokba kerülnek, és pontosan szeretné átlátni, mire mennyi pénzt szánnak.

„Lehetséges, de valószínűtlen” – a miniszter ezt válaszolta arra az újságírói kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy a vizsgálat az építkezések leállításához vezet. Sajtóforrások szerint azonban elképzelhető, hogy valamelyik helyszínt végül olcsóbb megoldással helyettesítik. A három közül egyébként csak egyetlen teljesen új: a kosárlabda-aréna a Wilkinson Eyre és a KSS Design Group tervei alapján épülne.

A KPMG vizsgálata több hónapot is igénybe vehet. A londoni olimpiai létesítményekkel kapcsolatban a közeljövőben is leginkább negatív hírek várhatóak, a brit ingatlanpiac rossz helyzete ugyanis komoly veszélybe sodort több, a beruházásokban részt vevő céget. Fedezet híján több létesítmény méretét csökkenteni kellett, és kisebb lesz az olimpiai falu is a vártnál.

építészet, london, olimpia, sportlétesítmény Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317