Logomain

Hazai bronz a Coffeeluxury designversenyen

By HG.HU 2008. április 21. 13:31

szerk at hg dot hu

Telekes Tamás és Milléte Balázs mobil, utazásokhoz tervezett kapszulás kávéfőzője harmadik helyezést ért el a Nespresso Coffeeluxury pályázaton. A győztesek nevét a napokban zárult milánói bútorszalonon hirdették ki.

Telekes Tamás és Milléte Balázs mobil, utazásokhoz tervezett kapszulás kávéfőzője harmadik helyezést ért el a Nespresso Coffeeluxury pályázaton. A győztesek nevét a napokban zárult milánói bútorszalonon hirdették ki.

A Coffeeluxury designverseny  témája arra buzdította a formatervező-tanulókat, hogy a luxust mint életérzést közelítsék meg. A diákok technikai és gyártási kötöttségek nélkül mutatták be a luxusról alkotott kreatív elképzeléseiket a kávékapszulákról, kávégépekről, elkészítési módokról, és a kóstolást segítő kiegészítőkről a pályázatban kiírt kétdimenziós látványterveiken.

A 2008-as pályázat döntőjébe négy magyar pályamunka is bejutott, melyek mindegyikét a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai jegyzik. Találhattunk köztük kávéfőzővel felszerelt asztalt, kapszulaadagolót és két kávégépet is. Ez utóbbi közül az egyik, Telekes Tamás és Milléte Balázs közös koncepciója, az „Enjoy It While Flying” harmadik helyezést ért el a versenyen. A mobil, elsősorban utazásokhoz tervezett kapszulás masina ötletét a zsűri négyezer eurós pénzjutalommal honorálta.

A zsűri idén is neves szakemberekből állt, elnöke a svájci Alfredo Häberli, zsűritagok pedig a német Konstantin Grcic, a holland Ineke Hans és Patrick Norguet, valamint a francia Matali Crasset és Christian Ghion voltak.

Az első helyezést a francia Université Tolouse La Mirail egyetem diákjai, Brice Genre és Hanika Perez érdemelték ki. „Untitled” nevű szerkezetük a benne lévő víz hőmérsékletének függvényében művészi motívumokat jelenít meg külsején. A második helyen Andreas Diefenbach, a német Staatliche Akademie Der Bildenen Künste diákja végzett, aki egy gyöngy alakú kávéfőző tervével, a „Pearl-lell”  érkezett a versenyre. Különdíjban részsült a francia EID diákja, Francois Saudubray „Soprano” névre keresztelt, formás fedőkkel ellátott kávéscsésze kollekciója.

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317