Logomain

Piacon a háztetőre telepíthető lakódoboz

By Katona S. Ádám 2006. augusztus 9. 00:00

szerk at hg dot hu

A megannyi instant otthon-elképzelés között üdítő színfoltként tűnt fel a Loft Cube, a háztetőre telepíthető dobozotthon, mely a tervezőasztaltól elszakadva már a kereskedelmi forgalomban is kapható.

A megannyi instant otthon-elképzelés között üdítő színfoltként tűnt fel a Loft Cube, a háztetőre telepíthető dobozotthon, mely a tervezőasztaltól elszakadva már a kereskedelmi forgalomban is kapható. Nagy sikerrel zárult tavasszal a „Living Box”, a világ első dobozház-pályázata. A két és félezer beérkezett ötlet, valamint félmillió online érdeklődő bebizonyította, hogy van igény a „dobozolt létre”. Ennek ellenére még egyetlen elképzelés sem valósult meg.
Ebből a bezártságból, a tervezőasztal lapjáról sikerült kimozdítani egy, a versenytől teljesen független projektet, a Loft Cube-ot, mely mára már nem csak koncepció, hanem valóságban is megvásárolható lakás.

62615_cikk20130531-31141-hk5q58.gallery

:image_5855

A „Loft Kocka”
egy háztetőre telepíthető dobozlakás, melyet a gyártó akár – nyilván borsos összeg ellenében – helikopterrel is a helyszínre szállít. Két méretben rendelhető meg; egy harminckilenc, valamint egy ötvenöt négyzetméteres típus van jelenleg a piacon. Az egylégterű dobozba, mely a falak helyett térelválasztókat alkalmaz, opcionálisan rendelhető a fürdő és a konyha, persze plusz felár ellenében.
Werner Aisslinger formatervező alkotásának legfőbb erénye, hogy mivel szinte akármelyik síktetőre elhelyezhető (feltéve, hogy engedélyezik), gyönyörű kilátást biztosít a lakónak. A körpanorámás Loft Cube azonban korántsem olcsó mulatság, a kisebb verzió harminc-, míg a nagyobb negyvenmillió forintba kerül.

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317