Logomain

Japán szaki rajzolja át a Berkeley-t

By HG.HU 2008. március 20. 11:36

szerk at hg dot hu

Szeizmikus rezgéseknek köszönheti Toyo Ito japán építész legújabb megbízatását. Az amerikai Berkeley egyetem számára tervezhet múzeumot és archívumot.

Szeizmikus rezgéseknek köszönheti Toyo Ito japán építész legújabb megbízatását. Az amerikai Berkeley egyetem számára tervezhet múzeumot és archívumot.

Toyo Ito-t az egyik leghíresebb (japán) építészt kérte fel a Kaliforniai Egyetem új múzeum- és archívumépületének megtervezésére. A menetrend szerint 2013-re épül ki a Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive (BAM/PFA) új komplexuma, amely felváltja majd az archívumnak jelenleg otthont adó épületet.

:appendix_2059

Berx20130601-31141-100m1is.gallery

A BAM/PFA jelenlegi otthonával ugyanis gond van. Egy szerkezet-analízis korábban rámutatott, hogy a területen tapasztalható szeizmikus mozgásokat az épület nem biztos, hogy kibírja. Az intézményt 1999-ben ideiglenes helyszíneken szállásolták el, majd 2001-ben megerősítették a kiürített ház szerkezetét. Most már ugyan ellenállóbb, de az új épületre szükség van.

Az egyetem a napokban mutatta be a projektet, amely a tekintetben kissé csalódás volt, hogy Ito csak egy meglehetősen elnagyolt koncepciót készített mindeddig. Az azonban valószínűsíthető, hogy nem hazudtolja meg önmagát a tervező, tehát a Berkeley lakói könnyű, áttetsző anyagokból, áttört alumíniumból és más légies borítóanyagokból összeálló épületet kapnak majd. Mindezt 145 millió dollárért, melynek többségét magántőke bevonásából kívánják fedezni.

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317