Logomain

Vérvörös koncertcsarnok Strasbourgban

By HG.HU 2008. január 28. 11:34

szerk at hg dot hu

A nemrég megnyílt strasbourgi Zénith Franciaország legnagyobb koncertcsarnokának számít 14 ezer négyzetméteres alapterületével. Az arénát Massimiliano Fuksas, az egyik leghíresebb olasz építész tervezte.

A nemrég megnyílt strasbourgi Zénith Franciaország legnagyobb koncertcsarnokának számít 14 ezer négyzetméteres alapterületével. Az arénát Massimiliano Fuksas, az egyik leghíresebb olasz építész tervezte.

Az elmúlt években a világ számos pontján lezajlott múzeumépítési-láz után egyre inkább a koncertterem-építés kerül a közkultúrához kapcsolódó nagy beruházások középpontjába. Két nagyszerű koncerttermet, egyet Hamburgban, egyet pedig Párizsban is átadnak a közeljövőben, Magyarország pedig, a tervek szerint, a pécsi EKF-projekt kapcsán épít Konferencia- és Koncertközpontot.

:appendix_1800

Zenx20130601-31141-1mdubn1.gallery

A napokban egy újabb remek darabbal bővült az európai paletta. Átadták az olasz építész, Massimiliano Fuksas vérvörös arénáját Strasbourgban, a nyolcvanas évek elején életre hívott a Zénith-hálózat legújabb koncerttermét. Fuksas mellett jelenleg további két sztárépítész, Rem Koolhaas és Norman Foster is tervezett, illetve tervez a Zénith-hálózatnak.

A 14 ezer négyzetméteres, 12 ezer ülőhelyes, 50 millió euróból épült strasbourgi aréna Franciaország legnagyobb koncertcsarnoka, amely túl a nagy számokon, kialakítása miatt is igen érdekes. Fuksas arénája szakít a fém- és a betonhomlokzattal, és külső buroknak egy speciális textilanyagot tesz meg.

Négy, hullahopp-karikaként körbefutó acélszerkezetre feszíti rá a textíliát, amely annak köszönhetően, hogy az ívek nem szimmetrikusan futnak, változatos homlokzatot adnak az épületnek. A külső textilréteg nem csak a forma, hanem a szín miatt is érdekes: nappal vörös, éjjel, a belülről érkező megvilágítás miatt, inkább már narancsos árnyalatban jelenik meg a koncertterem. 

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317