Logomain

Magyar sikerek a Nespresso nemzetközi formatervezési versenyén

By HG.HU 2008. január 9. 11:28

szerk at hg dot hu

Nagy design nemzeteket megelőzve Magyarországról négy pályamunka jutott tovább a 26 ezer euró összdíjazású megmérettetésen.

Nagy design nemzeteket megelőzve Magyarországról négy pályamunka jutott tovább a 26 ezer euró összdíjazású megmérettetésen.

Magyar egyetemisták négy pályaművét is beválasztották abba a hat ország huszonkét pályázatából álló csoportba, amelyben a diákok összemérhetik tudásukat és kreativitásukat a Nespresso Coffeeluxury elnevezésű nemzetközi design verseny döntőjén. 

:appendix_1703

Az 1500 regisztrált pályázót és a 334 pályaművet befogadó megmérettetés első fordulójának eredménye komoly elismerést jelent a magyar fiataloknak és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek. Az egyetem pályaművei közül négyet választott ki a zsűri, beelőzvén Németországot, Olaszországot és Svájcot.  

A világ legnevesebb formatervezőiből álló zsűri tavasszal választja ki a második kör legjobbnak ítélt pályamunkáit. A zsűri elnöke a svájci Alfredo Häberli, zsűritagok pedig a német Konstantin Grcic, a holland Ineke Hans és Patrick Norguet, valamint a francia Matali Crasset és Christian Ghion.

Npx20130601-31141-16d81go.gallery

A Coffeeluxury designverseny 2007-ben indult, témája arra buzdította a formatervező-tanulókat, hogy a luxust mint életérzést közelítsék meg. A vezető európai formatervező-iskolák diákjainak és az egyéni indulóknak arra kellett helyezniük a hangsúlyt, hogy a kávé – otthon vagy másutt, egyedül vagy társaságban – miként válhat luxus élvezetté. A diákok technikai és gyártási kötöttségek nélkül mutatták be a luxusról alkotott kreatív elképzeléseiket a kávékapszulákról, kávégépekről, elkészítési módokról, és a kóstolást segítő kiegészítőkről a pályázatban kiírt kétdimenziós látványterveiken.

A végső győztesek nevét a 2008 áprilisában sorra kerülő milánói formatervezési kiállításon hirdetik ki, a legjobb munkákat pedig Milánóban, majd Párizsban, Amsterdamban és Zürichben is kiállítják.

A 26.000 euró összdíjazású versenyen a 22 tervből az első, a második és a harmadik helyezettet jutalmazzák majd, valamint egy különdíjat is kiosztanak. A győztesek nevét a díjkiosztó ünnepségen hozzák nyilvánosságra, amelyre 2008 áprilisában kerül sor a milánói formatervezési kiállításon.
 

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317