Logomain

Megkapta az építési engedélyt a Párizsi Nagy Áruház

By HG.HU 2007. augusztus 8. 10:28

szerk at hg dot hu

Augusztus elsejével megkapta az érvényes építési engedélyt a Párizsi Nagy Áruház projekt, így megkezdődhetnek a rekonstrukciós munkálatok az egykori Divatcsarnok területén. Az új épület várhatóan 2008 második felében nyitja meg újra kapuit a nyilvánosság előtt.

Augusztus elsejével megkapta az érvényes építési engedélyt a Párizsi Nagy Áruház projekt, így megkezdődhetnek a rekonstrukciós munkálatok az egykori Divatcsarnok területén. Az új épület várhatóan 2008 második felében nyitja meg újra kapuit a nyilvánosság előtt.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Orco Property Group négy nagyszabású projektbe fogott Budapesten, melyek közül a Divatcsarnok rekonstrukciós terve augusztus elején érvényes építési engedélyt kapott. Eredeti néven, Párizsi Nagy Áruházként nyitja meg újra kapuit a munkálatok befejeztével. 

Divatcsx20130601-31141-rpvsy4.gallery

:appendix_1006

A műemlékvédelem alatt álló épület a Világörökség részét képező Andrássy úton található. Az 1910-ben megnyílt, Petschauer Gusztáv által tervezett, majd Sziklai Zsigmond által kibővített-átépített áruházra évtizedeken keresztül Budapest gyöngyszemeként tekintettek. A környék adottságai, az épület egyedülálló tervezése, valamint az akkoriban még ritkaságnak számító vásárlási szolgáltatások mind maradandó emlékeket hagytak a város lakóiban. Ezért is kelt olyan nagy érdeklődést a fővárosi tervtanács körében is a megújuló épület, mely mind funkciójában, mind külsejében igyekszik megőrizni hagyományos jellegét, ugyanakkor új funkciókkal teljesedik ki.  Az épület újjátervezése részletes művészettörténeti kutatáson alapuló műszaki rekonstrukcióval történik. A homlokzat és az első emeleten található Lotz terem helyreállításával az épület visszanyeri eredeti pompáját, belső megoldásaiban azonban a mai kor igényeihez igazodó modern, friss elemek kerülnek kialakításra.

A Párizsi Nagy Áruház első két szintjén exkluzív kereskedelmi terek, a további öt emeleten pedig egyterű, világos irodák kapnak helyet. A tulajdonos az épületben öt és félezer négyzetméternyi bérbeadható összterületen kínál üzlet- és irodahelyiségeket. 

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317