Logomain

Karácsony Tamásé az idei Molnár Farkas díj

By HG.HU 2007. június 25. 17:31

szerk at hg dot hu

Idén is átadták az N&n galéria által életre hívott Molnár Farkas díjat, melyet ezúttal Karácsony Tamás építész, egyetemi docensnek ítéltek oda.

Idén is átadták az N&n galéria által életre hívott Molnár Farkas díjat, melyet ezúttal Karácsony Tamás építész, egyetemi docensnek ítéltek oda.

A díjat idén Karácsony Jánosnak, Ybl Miklós-díjas építésznek, egyetemi docensnek nyújtotta Molnár Éva, Molnár Farkas építész lánya. A N&n galériában harmadik alkalommal megrendezett díjkiosztón Plesz Antal építész, a zsúri elnöke mondott rövid beszédet Karácsony János építész, egyetemi docens munkásságáról. Nevéhez kötődik többek közt a veszprémi Dubniczay-palota felújítása és a csornai Arany János Általános Iskola megtervezése is.

Mfx20130601-31141-pqawsr.gallery

:appendix_874

A díjátadáson jelentették be továbbá, hogy az N&n galéria egyik részét a galéria egykori kuratóriumi tagjáról, a főépítészi irodán több mint egy évtizedig dolgozó szakemberről, a korán elhunyt Gyarmathy Katalinról nevezik el. A másik terem pedig a díj névadójának, Molnár Farkasnak nevét viseli a jövőben.

Molnár Farkas a két háború közti magyar építészet egyik reprezentáns alakja volt. A konstruktivista építészet legkiemelkedőbb alkotásai hozzá köthetőek. 1923-ban tűnt fel a „Vörös kockaház” névre keresztelt lakóház tervével. Leginkább villákat és családi házakat tervezett. Főbb alkotásai, sok egyéb mellett, a Toldy Ferenc utca 2. alatti bérház, valamint a Lotz Károly utcai, a Lejtő úti és a Harangvirág utcai villák.

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317